SEZONA ZAČÍNÁ. Většina laufařů Bauerova týmu se i kvůli aklimatizaci sešla na...

SEZONA ZAČÍNÁ. Většina laufařů Bauerova týmu se i kvůli aklimatizaci sešla na několik společných tréninků už minulý týden v Itálii. | foto: eD system Bauer Team

Bauerův laufařský tým začal zimu třetím místem v prologu

  • 1
Tým Lukáše Bauera vstoupil do série Ski Classics v dálkovém běhu na lyžích třetím místem v týmovém prologu. V Livignu vyhrál Lager 157 Ski Team, který po mužské patnáctce dovedla do cíle jako první po dalších 15 kilometrech Švédka Britta Johanssonová-Norgrenová. Druhý skončil jako loni Team Koteng.

„Pro nás je to super výsledek a velká radost. Jsem rád, že i na téhle netypické distanci pro závodníky lyžařských maratonů jsme se dokázali prosadit a byli jsme vidět. Chci vyzdvihnout i servis, který odvedl skvělou práci a tohle byl i pro něj zasloužený bonbónek,“ řekl v tiskové zprávě Bauer, který letos vede i servis týmu.

Bauerova trojice Rus Ilja Černousov, Jan Šrail a Francouz Alexis Jeannerod dojela osmá s půlminutovou ztrátou na čelo. „Kluci jeli výborně,“ chválil Bauer.

V ženské stíhačce, do které se nastupovalo podle výsledků mužů, se Kateřina Smutná dotáhla do skupinky bojující o třetí místo a ve finiši bronz uhájila před dvojicí soupeřek. „Katka jela výborně, i perfektně takticky, a ukázala, že může pomýšlet na stupně,“ řekl Bauer.

Na startu byly čtyři české týmy. Nejlepší desítku uzavřelo uskupení Vltava Fund Craft Team, které na této příčce dovezla po mateřské se vracející Adéla Boudíková. Stanislav Řezáč bude v této zimě jezdit za nový tým Slavia pojišťovna.

V neděli se pojede první individuální závod La Sgambeda na 30 kilometrů. Do Čech zavítá laufařská elita 10. února, kdy se koná 52. Jizerská padesátka.

Prolog seriálu Ski Classics v dálkovém běhu na lyžích

Družstva (15 km muži + 15 km ženy) v Livignu (Itálie)

1. Lager 157 Ski Team 1:16:12,5, 2. Team Koteng -9,7, 3. eD system Bauer Team (Černousov, Šrail, Jeannerod, Smutná) -1:44,5, ...10. Vltava Fund Ski Team (Novák, Ročárek, Ondrášek, Boudíková) -4:07,2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž