Diskuze

Pořadatelé SP navážejí do Vesce další sníh

Pořadatelé víkendových Světových pohárů se včera večer nečekaně rozhodli, že sníh z Jizerských hor budou vozit na tratě do Vesce i nadále. První nákladní automobily plné sněhu začaly najíždět do areálu již večer. Organizátorům to umožnily Lesy České republiky, které jim vybraly lokalitu s čistým sněhem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pepex

13. 2. 2008 19:40
vesec
tak nevim, prece jen vybrat lokalitu pro lyzovani jako je vesec kde max n.m.v. je 450m je pomerne silenstvi. Snad ze bych veril panu Klausovi ,ktery tvrdi ze globalni oteplovani neexistuje. Vzhledem k tomu ze bydlim v n.m.v 700m kousek nad ski arealem v Novem Meste na Morave tak muzu potvrdit dulezitost nadmorske vysky. Nebot napr. snehove podminky mezi nami a sousednim Zdarem nad Saz. (cca. 550) je obrovsky. 150 metrovy rozdil casto znamena hranici mezi destem a snehem. Samozrejme ze ani unas uz neni temer zadny snih, krome sjezdovky ,ski arealu a par mist ktera jsou ve stinu. Posledni dobou je problem poradat zavody i v Novem Meste kde kazdy zavod je obrovske usili a tak trochu stesticka mozna i areal ,ktery je sikovne umisten v lese a ve stinu harusova kopce. Ale hlavne zkuseny a profesionalni team.
0 0
možnosti

Jiří Rieger

13. 2. 2008 18:25
Liberecká zlodějina
Arogantní přístup organizátorů závodů ve Vesci k lyžařům, veřejnosti a přírodě šokuje a uráží. Liberec zakoupil ještě pod vedením předsedy OV Kumpošta (teď se angažuje v pražské olympijské myšlence) zasněžovací technologii od firmy Sufag za několik stovek milionů korun (mimochodem za ceny značně převyšující ceny na trhu obvyklé), diletanti z organizačního výboru v čele s KN a v týlu s jejím přítelem JJ toto vybavení nejsou schopni používat - příležitostí bylo dost. Zdá se, že účelem nákupu spíš je, aby se po roce 2009 technologie dostala za úplně jiných obchodních podmínek do jiných rukou. O pozemky ve Vesci zhodnocené za státní peníze bude po MS 2009 jistě také zájem.
Nevím proč bych měl jako lyžař a daňový poplatník doplácet na Liberecko-Veseckou zlodějinu. Jak se to dá napravit? Snad lépe přemýšlet v příštích komunálních volbách.
0 0
možnosti

marte

13. 2. 2008 17:20
to mistrovství by měli zrušit...
a přemístit do hor...
0 0
možnosti

chroustík

13. 2. 2008 15:45
Tady je hlavní problém,
že FIS kdysi odklepla Liberci MS v klasickém lyžování. Podle regulí FIS MUSÍ být rok předem v místě konání šampionátu světové poháry v disciplínách, ve kterých bude MS pořádáno, čili skoky, běhy a závod sdružený. Neznám v ČR lyžařské středisko, kde by bylo možné mistrovství světa pořádat. Ano, je pravda, že na horách je sníh, ale představte si, kdyby tam vtrhli diváci, závodníci, doprovod závodníků, novináři a televize. Jediná možnost by byla pořádat skoky a sdružený závod v Harrachově a běhy v Novém Městě, ovšem tam to bude se sněhem asi to samý jako v Liberci. Náhoda je ovšem blbec a příští zimu může bejt sněhu taky třeba až moc.
0 0
možnosti

deklnakrk

13. 2. 2008 16:37
Re: Tady je hlavní problém,
V Novém Městě se stále závodí na 3 km okruhu, další asi 0.5 km trati dosud zasněžné není využíván. Asi by pro Novoměšťáky tedy nebyl problém připravit 3,5 km. Dále se jim v posledních dnech podařilo nadělat několik hromad sněhu. Každý víkend jsou zde závody, poslední víkend mistrovství ČR dorostu, teď od úterý do čtvrtka Akademické mistrovství. Následující víkend začínají neoficialní tréninky biatlonistů pro Evropský pohár a celý příští týden biatlonisti EP. Pravda je, že sníh už je jen na stadioně a na tratích. Můžete se podívat online na http://www.sjezdovky.cz" target="_blank" rel="nofollow">http://www.sjezdovky.cz a pak si nakliknout Ski areál Nové Město - dnes nádherné sluníčko, právě jsem se vrátil z akademického závodu veteránů, který se jezdí jako doplňkový závod akademického mistrovství. Zdravím
0 0
možnosti

karelli1

13. 2. 2008 14:31
Proboha zruste tu frasku!!!!!!
Zajimalo by me, jak bojkotovat tenhle SP. Bylo by fajn, aby nejaka forma protestu ukazala tem papalasum z FIS, ze davat takove megaakce za takovychto podminek do CR se setka s odporem obyvatel!!! Co je to za blbost poradat bezkarske zavody, kdyz je jaro. Kazdej, kdo neni zaslepenej profesionalnim sportem z toho musi byt radne nas....
0 0
možnosti

Naviatik

13. 2. 2008 14:06
SP bude katasrtofa
Tedy nevím, který génius rozhodl, že v Liberci bude MS a SP, protože tady vždycky problémy se sněhem byly, a to třeba i v lednu, nejenom v únoru, kdy je tu prakticky jaro. A to, že tu dvakrát třikrát za můj život bylo celou zimu dost sněhu, je spíš výjimka. Inu, někdo má asi dost (našich) peněz, aby je mohl vyhodit na parádu. O devastaci Jizerek se bavit nebudu, k tomu nemám dost informací, maximálně můžu říct, že se mi to moc nelíbí...
0 0
možnosti

okolo1

13. 2. 2008 13:53
Obrázek si udělejte sami
Bohužel pořadatelé SP2008 odbagrovali i část běžeckých stop pro turisty, a to nás obyčejné běžkaře dost nakrklo. Mrkněte co o tom soudí Lukáš Bauer.
zde je přehled článků o kauze
a stav areálu
0 0
možnosti

Chmelař

13. 2. 2008 13:47
teploty
podle předpovědí by se mělo v pátek hodně ochlazedit a možná už celý pátek, ale určitě ze soboty na neděli bude možné sníh vyrábět ještě
0 0
možnosti

Chmelař

13. 2. 2008 13:52
Re: teploty
pardon, chtěl jsem napsat z pátka na sobotu - ono pak celou sobotu už má bejt pod nulou, docela pech
0 0
možnosti

Gott Karel

13. 2. 2008 13:44
Vysvětlete mi někdo jak fungujou ty sněžný děla
To se jako zapíná samo od sebe? Nebo jim až teď někdo poradil, že by je měli zapnout?
0 0
možnosti

plšík

13. 2. 2008 14:46
Re: Vysvětlete mi někdo jak fungujou ty sněžný děla
Co ví,tak musí být nad 0,aby voda v trubkách nezamrzla,v děle se pak míchá s nějakou látkou,která způsobí zledovatění vody na "krupici".Doufám,že jsem to pochopil správně.Jestli ne,tak mi to prosím někdo vysvětlete!Díky!
0 0
možnosti

samotar333

13. 2. 2008 12:55
Pstidmý světový pohár
Zrůdnost ¨je již v e výběru místa pro MS. Odvoz sněhu z Jizerek, i když to České lesy povolily je proti zdravému rozumu a s prominutím zhovadilost, což potvrzuje již přítomnost těžké techniky v těchto místech. Proč se tedy nemohl závod konat na trase jizerské padesátky, nebo v místech, kde trénoval Lukáš Bauer. Ten mimo jiné uměle vytvořený okruh nepřímo kritizoval, protože se na něm budou "fackovat" desítky běžců. Nevím, jak by se líbilo Kateřině Neumanové, kdyby se podobné manérvry s těžkou technikou konaly u jejiho penzionu na Šumavě. Také Dnes by neměla věci jen nestranně popisovat, ale podívat se na Jizerky, jak to tam organizátoři závodu nechali vybagrovat...
0 0
možnosti

xxx!

13. 2. 2008 13:03
Re: Pstidmý světový pohár
Kačena je proště brána za nedotknutelnou bohyni a že dělá ze sebe teďka největší krávu, tak všichni ji berou jako nedotknutelnou (já to odděluju, jako lyžařka 1* a jak organizátorka a funkcionářka 5).
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Ostatní sporty

Skifařka lehkých vah Neuhortová obhájila na veslařském ME bronz

28. dubna 2024  12:33,  aktualizováno  13:08

Skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová obhájila na veslařském mistrovství Evropy v Szegedu...

Tenis

Vítězné tažení Bejlek v Madridu pokračuje, v osmifinále vyzve Rybakinovou

28. dubna 2024  12:59

Osmnáctiletá česká tenistka Sára Bejlek na turnaji v Madridu pokračuje ve vítězném tažení. Ve...

Hokej

Zrušený zájezd na NHL? Podpásovka. Kluky strašně zklamali, říká kouč Třince

28. dubna 2024  12:50

Dovedl třinecké juniory k extraligovému titulu. Nadšení propuklo i proto, že mistr měl od...

Fotbal

Fotbalisté Sparty B porazili v druholigovém pražském derby Žižkov

28. dubna 2024  12:37

Fotbalisté Sparty B porazili v 25. kole druhé ligy Žižkov 2:0. Sparťanská rezerva střídá poslední...