Ester Ledecká - ilustrační foto

Ester Ledecká - ilustrační foto | foto: Giuseppe Ghendina

Útok na medaili se odkládá. Ledeckou nepustilo na trať počasí

  • 1
Sierra Nevada (Od našeho zpravodaje) - Rozmary počasí dál trápí pořadatele mistrovství světa ve snowboardingu a akrobatickém lyžování. Česká hvězda Ester Ledecká v úterý nezaútočí na medaili v obřím slalomu. Kvůli obrovské vánici v Sierra Nevadě se přesunul její závod na středu. Stojí lanovky a na kopci není nic vidět.

Nejprve hlásili pořadatelé, že posouvají start kvalifikace z deváté hodiny ranní na dvanáctou.

Ale bylo patrné, že se jedná spíš o tajné přání, že se vůbec začne. Sportovci jsou „uvězněni“ v hotelích. Za noc připadlo na původně rozbředlé sjezdovky více než půl metru sněhu. Viditelnost ohrožuje bezpečnost závodnic. Fouká navíc ostrý vítr.

„Zažil jsem toho dost, ale tohle bylo hodně divoké. Když jsem sjížděl od vleku na start, tak fouklo tak, že to tři holky na prknech sfouklo dva metry bokem. Zaklely a byly na čtyřech a čekaly až se poryv zmenší,“ popisoval Ledecké fyzioterapeut Jakub Marek.

Krátce po půl jedenácté vydali pořadatelé očekávanou zprávu: „Zrušeno.“

„V první řadě zavládlo u Ester zklamání. Ráno brzo vstávala v 5:50, na kopci byla brzo. Teď počká na večerní schůzi, sama by byla raději, kdyby se jel obří slalom a zrušil se slalom,“ hlásil odpoledne manažer Viktor Valta.

Paralelní obří slalom je přitom parádní disciplína Ledecké - v posledních osmi závodech od roku 2015 vždycky stála na stupních vítězů, šestkrát vyhrála.

Sama byla na hotelu a vyčkávala na oficiální verdikt pořadatelů. Ten zněl, že se „obřák“ posunul na čtvrtek. Navíc je to olympijská disciplína. Místo dvou útoků na medaili tak nejspíš bude jediný.

Ale je to komplikace vzhledem k další účasti na Světovém poháru ve Winterbergu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž