VIDEO: Prohlédněte si největší pády lyžařů z Nordix

  • 0
Můžete se jízdou na běžkách živit tak jako třeba Lukáš Bauer, ale stejně se nevyhnete pádu. Můžete mít za sebou roky ve Světovém poháru tak jako biatlonista Michal Šlesingr, a stejně skončíte zamotaní v ochranné síti.

Adrenalinový závod Red Bull Nordix, jehož celosvětové finále se odehrálo v sobotu ve Špindlerově Mlýně, byl vinou zledovatělých zatáček i kontaktů mezi jezdci plný nečekaných pádů. A bylo jedno, jestli jste profíci nebo amatéři, co chtěli bláznovinu jen vyzkoušet.

A právě Šlesingr, jenž při jedné z rozjíždek spadl od sítě, ze které se nemohl dostat, s úsměvem říkal: "Ani jsem si nenatloukl, jen jsem se z toho nemohl vyhrabat. Ale je to pro nás velká sranda. Dokud se nezlámeme nebo nepřijde nějaká větší huba, tak si to užíváme."

Z VIP závodníků nebyl sám, kdo poznal "kouzlo" Nordixu. Lyžař Lukáš Bauer kvůli dvěma pádům ani nepostoupil z páteční kvalifikace do hlavního závodu, Gabriela Soukalová zase v sobotu v semifinále vyjela v jedné ze zatáček na diváka. Ten prý nenadával - při pohledu na biatlonistku ani není divu - jen ji pomohl zpět na lyže a řekl: "Jeď dál!"

Její kolegyně, polská biatlonistka Veronika Nowakowská, si dokonce po pádu na posledním skoku zlomila ruku.

Jinak ale Nordix - i přes sestřih krkolomných karambolů - všichni přežili ve zdraví.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž