ZASE LEPŠÍ VÝSLEDEK. Nikola Sudová skončila v závodě Světového poháru v Deer...

ZASE LEPŠÍ VÝSLEDEK. Nikola Sudová skončila v závodě Světového poháru v Deer Valley čtvrtá, před týdnem obsadila páté místo. Oba výsledky byly nejlepším umístěním za necelé poslední dva roky. | foto: AP

Dva body za medailovými pozicemi. Sudová skončila v Deer Valley čtvrtá

  • 1
Před týdnem skončila pátá a říkala: „Doufám, že se prokoušu trochu výš.“ V americkém středisku Deer Valley si akrobatická lyžařka Nikola Sudová zase polepšila, medailové pozice jí však unikly o dva body. Skončila čtvrtá. I tak se ale umístila nejvýš za necelé poslední dva roky.

Pro dvaatřicetiletou Sudovou je čtvrté místo nejlepším výsledkem v sezoně. Ve Světovém poháru byla dvojnásobná medailistka z mistrovství světa výš naposledy předloni v únoru, kdy skončila druhá v japonském Inawaširu.

„Zase o trochu blíž bedně. Jsem spokojená, mám bramborovou,“ řekla na svazových stránkách Sudová.

Úspěchu přitom dosáhla na trati, na niž nemá dobré vzpomínky. Před olympijskými hrami ve Vancouveru 2010 si na ní totiž přetrhla kolenní vazy. „Přitom se mi tu závodí dobře. Je to dlouhý a těžký kopec, ale jezdí se mi na něm hezky. Navíc mám moc ráda ta večerní finále,“ prohlásila Sudová.

Česká lyžařka postoupila z kvalifikace v Deer Valley jako pátá, do superfinále pak prošla ze čtvrté pozice. Tu už vylepšit nedokázala, možná i proto, že tentokrát nezařadila svůj obtížný skok D-spin, salto s rotací mimo osu těla. Ve Světovém poháru je osmá.

Sudová ví, že pokud chce uspět na mistrovství světa v Kreischbergu, které začíná příští týden, musí zrychlit. Její závod je v Rakousku na programu v neděli 18. ledna. „Rychlost je pořád mou největší slabostí. Zrychlit o sekundu a bedna je doma,“ konstatovala Sudová.

Zvítězila Američanka K.C. Oakleyová před kanadskými sestrami Justine a Chloe Dufourovými-Lapointeovými.

V americkém středisku je v sobotu na programu další závod.

SP v akrobatickém lyžování

Výsledky závodu v jízdě v boulích v Deer Valley

Muži: 1. Kingsbury (Kan.) 90,25, 2. Graham (Austr.) 85,49, 3. Deneen (USA) 85,07.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 9 závodů): 1. Kingsbury 229, 2. Endo (Jap.) 156, 3. Marquis (Kan.) 140.

Ženy: 1. Oakleyová (USA) 82,53, 2. J. Dufourová-Lapointeová 79,46, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.) 79,28, 4. Sudová (ČR) 77,23.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 9 závodů): 1. Ch. Dufourová-Lapointeová 220, 2. J. Dufourová-Lapointeová 185, 3. Kearneyová (USA) 166, ...8. Sudová 104.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž