Neumannovu čeká boj s Čepalovovou

Nové Město na Moravě - Na Moravě je už vše připraveno pro víkendové závody Světového poháru v běhu na lyžích. Největším tahákem pro fanoušky by měl být souboj Kateřiny Neumannové s Julií Čepalovovou z Ruska v sobotním pětikilometrovém závodě volnou technikou. Neumannová by si měla upevnit vedení v průběžném hodnocení i proto, že patrně nepřicestuje druhá v pořadí Bente Skariová. "Norové zatím stále nepotvrdili jmenovitou účast. Pouze uvedli, že přijede osm běžců a dvě běžkyně, počty ale neustále mění," řekl předseda organizačního výboru Petr Honzl.

Z původně přihlášených týmů budou v Novém Městě na Moravě zřejmě chybět Švédové, kteří účast nepotvrdili. "Zatím máme pouze neoficiální zprávu, že chtějí dát přednost přípravě na olympijské hry, takže by tu scházel vedoucí závodník Světového poháru Per Elofsson," dodal Honzl.
 
Čepalovová, která je v průběžném hodnocení Světového poháru třetí, před rokem v Novém Městě zvítězila ve sprintu.

Hodně se čeká i od Estonky Kristiny Šmigunové, které novoměstské tratě maximálně vyhovují. Před třemi roky zde vyhrála svůj první závod Světové poháru na 15 km volnou technikou a v následující sezoně skončila na klasické desítce druhá.

Na stupně vítězů by v Novém Městě ráda zamířila také Italka Stefania Belmondová, která ohlásila svůj příjezd už na středu a chce se na závod co nejlépe připravit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž