Neumannová se chce doma předvést

Nové Město na Moravě - Nejlepší světoví běžci a běžkyně na lyžích stráví víkend v Novém Městě na Moravě, kde je čekají čtyři závody Světového poháru,poslední před olympiádou. Počet přihlášených zemí na osmnáct rozšířilo Bělorusko, z elity budou chybět pouze Švédové. Ve čtvrtek po poledni dorazila do hotelu Ski i nejlepší česká lyžařka Kateřina Neumannová. Ta bude startovat v sobotním závodě na pět kilometrů a v případě úspěchu se vrátí do vedení průběžné klasifikace.

"Doufám, že mi vydržela forma z posledních závodů. Doma se chci předvést v co nejlepším světle," uvedla Neumannová po odpoledním tréninku, který si po cestování a dopoledních kontrolních krevních odběrech dala jako odměnu. "Dala jsem si jen lehký trénink na desetikilometrové trati. Spíš bych to nazvala lehkou projížďkou," vykládala.

Svou formu si netroufla odhadnout. "Po únavě z předcházejících Světových pohárů jsem si odpočinula. Před příjezdem do Nového Města jsem si dala na Šumavě ostrý trénink, takže věřím, že forma vydrží," řekla.
 
V Novém Městě na Moravě našli lyžaři ideální podmínky, slunečné počasí a jen mírný mráz. Po ranních minus dvanácti stupních Celsia se v poledne vyšplhala rtuť na teploměru k minus třem stupňům.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž