Malysz hrozí ukončením kariéry

Varšava - Polský skokan na lyžích Adam Malysz hrozí, že ukončí kariéru! Důvodem jsou spory s vedením Polského lyžařského svazu, který chce ukončit spolupráci s jeho manažerem Edim Federerem. Trojnásobný vítěz Světového poháru je zásadně proti. "Pokud se nepodaří najít shodu se svazem, skončím," řekl Malysz.

"Edi Federer je mým manažerem. Díky němu mohu soupeřit s těmi nejlepšími. Zajistil mně a také kolegům nejlepší vybavení. Chci se na olympijské hry v Turíně připravovat s ním," řekl  Malysz.

Předseda svazu Pawel Wlodarczyk v neděli uvedl, že spolupráce s Malyszovým manažerem skončí. Důvodem je fakt, že smlouvy s Federerem jsou údajně pro svaz nevýhodné. 

Krátce poté se v polském tisku objevily dohady, že Malysz může opustit polskou reprezentaci a začít vyhrávat například v barvách Rakouska.

"Chtěl bych tyto spekulace dementovat. Jsem Polák a chci skákat v polských barvách. Pokud se nepodaří najít shodu s Polským lyžařským svazem, skončím s kariérou," uvedl sedmadvacetiletý Malysz.

Nejslavnější polský lyžař dnes vedení svazu vytkl také to, že skokani nedostávají peníze na nové kombinézy a vybavení, které odpovídá závodům na vrcholové úrovni.

"Kdybychom neměli soukromé peníze, trenéra a manažera, tak bychom si o vybavení a špičkových výkonech mohli nechat jen zdát," řekl Malysz, který letos skončil ve Světovém poháru čtvrtý o dvě místa před Jakubem Jandou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž