Lyžaři zakončí rok na sněhu, budou slalom i běh

Špindlerův Mlýn - Lyžaři se s letošním rokem budou ve Špindlerově Mlýně loučit na sněhu. A diváci uvidí závody jak ve slalomu, tak v běhu na lyžích. Pořadatelé tradiční předsilvestrovské show ve Špindlerově Mlýně se tak na poslední chvíli dokázali vypořádat s nepříznivými podmínkami, které letošní zima připravila.

"Vzhledem ke sněhové situaci jsme sice museli program upravit, ale nedošlo na to, že by sníh nebyl vůbec a musela se hledat náhradní varianta," uvedl Aleš Krýzl, jeden z organizátorů Apogeo Snow Show.

Pořadatelům pomohlo, že je v areálu sv. Petra, kde se lyžařské loučení s rokem zítra uskuteční, umělým sněhem pokryta dolní část černé sjezdovky

Na ní se utkají přední čeští sjezdaři ve sprintslalomu. Na startu se objeví mimo jiných Ondřej Bank, Martin Vráblík, Filip Trejbal či Kryštof Krýzl v závodě mužů, Lucie Hrstková, Petra Zakouřilová, Tereza Chárová nebo Lucie Ziková v závodě žen.

Na své si přijdou také příznivci běžek, pro ně pořadatelé připravili rovněž sprinterský závod. "Jména ještě přesně nevíme, ale měli by přijet reprezentanti, kteří nabudou na Světovém poháru v Mnichově," poznamenal Krýzl.

Své umění na lyžích si vyzkouší také česká atletka Barbora Špotáková. Přední světová oštěpařka sjede slalom jako předjezdkyně a pak se zúčastní VIP závodu smíšených štafet v běhu na lyžích. "Ten poběží také sjezdaři," doplnil Krýzl.

Pořadatelé vzhledem k nedostatku sněhu připravovali i náhradní program, ve kterém by Špotáková hrála hlavní roli: "Naštěstí napadl sníh, jinak by se i házelo oštěpem."

Zítřejší Apogeo Snow Show 2006 začne v areálu sv. Petra ve Špindlerově Mlýně v 15 hodin vystoupením Vrchlabského dixilandu, v 16.15 bude odstartován závod ve slalomu. Po jeho skončení se do závodění pustí běžci na lyžích a celý program bude zakončen koncertem Janka Ledeckého.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž