Ester Ledecká

Ester Ledecká | foto: AP

Ledecká a spol. v La Thuile pojedou, diváky čekají kvůli koronaviru omezení

  • 2
Závody Světového poháru ve sjezdovém lyžování se o víkendu v italském středisku La Thuile uskuteční podle plánu, kvůli rozšíření koronaviru na severu země ale bude omezen počet diváků. V superobřím slalomu a kombinaci plánuje start i Ester Ledecká, jež by ráda navázala na třetí místo v kombinačním závodu v Crans Montaně z minulého týdne.

Lyžařské středisko La Thuile leží u hranic s Francií a Švýcarskem v regionu Valle d’Aosta, kde se zatím žádný případ nákazy virem neobjevil. Netýká se ho proto vládní nařízení o zákazu sportovních a veřejných akcí, který platí v šesti regionech.

Konání závodů dnes potvrdili zástupci italského lyžařského svazu. S ohledem na ochranu veřejného zdraví počítají s preventivní lékařskou kontrolou italských závodníků a jejich týmů, plánují i snížení počtu diváků. Konkrétní opatření ale nezveřejnili.

Chybět v La Thuile stále bude Američanka Mikaela Shiffrinová, jež na začátku února po náhlém úmrtí otce přerušila na neurčito sezonu. Při její neúčasti se do čela průběžného pořadí SP dostala Italka Federica Brignoneová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž