Klára Křížová

Klára Křížová | foto: Michal Sváček, MAFRA

Já to tady miluji, jásala Křížová po třetím místu ve Svatém Mořici

  • 0
Svatý Mořic je proslulé švýcarské zimní středisko na břehu jezera Moritzer See. A také oblíbené místo zlínské lyžařky Kláry Křížové. "Já to tady prostě miluji," svěřila se třiadvacetiletá Křížová na webových stránkách českého svazu lyžařů.

V roce 2009 získala ve Svatém Mořici zatím své jediné body ve Světovém poháru za 20. místo ve sjezdu. A tento týden se tam poprvé prosadila na stupně vítězů v Evropském poháru, když skončila ve sjezdu třetí. O jednu příčku tak vylepšila své maximum z olympijské sjezdovky v ruském Soči.

Den před svou bronzovou jízdou však byla na sebe hodně naštvaná. Jako vítězka jednoho ze dvou měřených tréninků nezvládla skok a předčasně vypadla.

"Měla jsem větší rychlost a najížděla na skok stejně jako v tréninku," líčila Křížová. "Trochu mi to uletělo, dopadla jsem mnohem dál a už jsem se nevešla do další brány."

Skok jí nedal spát před druhým závodem. "Pořád jsem přemýšlela, jak jinak na něj najet, abych neletěla zase tak daleko. Na prohlídce jsem tam trávila nejvíc času a vyplatilo se mi to," pochvalovala si česká jednička v rychlostních disciplínách.

Na druhou Rakušanku Hütterovou přitom ztratila pouze osm setin. "Sice jsem před cílem udělala chybu a přišla o rychlost, ale to už mně je úplně jedno, hlavně že je tam bedna," jásala Křížová, která minulý týden zůstala o dvě místa za bodovanými příčkami v superkombinaci ve Světovém poháru.

Dcera bronzové medailistky z olympijských her 1984 v Sarajevu Olgy Charvátové se brzy chystá opět do Švýcarska, v plánu má závody Evropského poháru v Crans Montaně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž