Martin Koukal

Martin Koukal | foto: archiv, iDNES.cz

Jako bych měl v hrudi nůž, popisuje své trápení Martin Koukal

  • 2
Běžec na lyžích Martin Koukal se zatím v letošní sezoně trápí. Ve Světovém poháru dosud mistr světa z Val di Fiemme 2003 nebodoval. Příčinou jsou zdravotní problémy českého reprezentanta.

Martin Koukal celé léto odtrénoval naplno, ale jakmile přišly první závody, ozvalo se tělo. Namožený šikmý břišní sval a bolesti úponů mezižeberního svalu jej donutily odpočívat.

"Už je mi lépe, mohl jsem se vrátit do tréninku, ale není to stoprocentní," říká o svém současném stavu Koukal.

"Pořád cítím bolest, ale je to zvláštní. Podle lékařů by mělo být všechno v pořádku. Nikdo neví, v čem je problém. Ale snad už to bude dobré," doufá lyžař.

Jak se zranění projevuje? "Jako bych měl v hrudi nůž a při každém pohybu se o něj pořezal," popisuje Martin.

"Pořád je to cítit, ale už mi bylo i hůř. To když jsme byli ve Švédsku a nemohl jsem trénovat. Jenom jsem byl na pokoji a chodil na jídlo. To bylo pořád dokola, do toho ta neustálá tma... Bylo to horší než nuda."

Špatné pocity umocňuje i skutečnost, že se kvapem blíží mistrovství světa v Liberci. "Mistrovství světa je určitě vrcholem sezony," souhlasí Koukal.

Pro start na něm chce udělat maximum. "Je pro mě důležité se na něj pořádně připravit, protože bychom rádi udělali medaili ve štafetě," plánuje.

Přejme mu, aby se stabilní člen štafety stačil dát zdravotně dohromady.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž