AUF WIEDERSEHEN. Německá sjezdařka Maria Höflová-Rieschová ukončila kariéru.

AUF WIEDERSEHEN. Německá sjezdařka Maria Höflová-Rieschová ukončila kariéru. | foto: AP

Zlato a konec. Sjezdařka Höflová-Rieschová ukončila v 29 letech kariéru

  • 2
V olympijském Soči ronila slzy, když v kombinaci obhájila zlatou medaili v kombinaci, teď Maria Höflová-Rieschová přidala další, na rozloučenou. Německá sjezdařka se v 29 letech rozhodla ukončit kariéru.

V poslední době musela lyžařka často čelit dotazům na svou budoucnost a také její dlouholetý kolega z německé reprezentace Felix Neureuther tvrdil: "Přece nemůže skončit, potřebujeme ji. Na druhou stranu bych pochopil, kdyby odešla, přece už vyhrála úplně všechno."

Trojnásobná olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa ve sjezdovém lyžování svůj krok oznámila ve čtvrtek Mnichově poté, co dodatečně převzala malý křišťálový glóbus za vítězství v hodnocení sjezdu Světového poháru.

"Po hrách ve Vancouveru, které byly takřka perfektní, byla mým dalším cílem zlatá medaile v Soči," řekla Höflová-Rieschová. "Svého cíle jsem dosáhla a mé rozhodnutí je definitivní."

Stalo se tak třináct let, přesně 4780 dnů poté, co odjela první závod ve Světovém poháru. Přitom když v Soči uspěla (ke zlatu přidala i stříbro ze super-G), tak se zdálo, že má motivaci pokračovat i dál.

Nakonec však pro ni bylo Soči snovým závěrem lyžařského života.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž