Gregor Schlierenzauer se odráží z můstku v rakouském Innsbrucku.

Gregor Schlierenzauer se odráží z můstku v rakouském Innsbrucku. | foto: AP

Schlierenzauer se na můstcích trápí, sezonu mu ukončilo zraněné koleno

  • 0
Trápící se skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer musí kvůli zranění kolena předčasně ukončit sezonu. Rekordman Světového poháru s 53 vyhranými závody a medailista z mistrovství světa i olympijských her se zranil na Kontinentálním poháru. Už dříve bylo jasné, že na světovém šampionátu v Oberstdorfu se Rakušan nepředstaví, protože kvůli slabé výkonnosti nebyl nominován.

„Nějak se mi nedaří. Sezona, která začala covidem, skončila pro mě natrženým předním zkříženým vazem,“ napsal jeden z nejlepších skokanů historie ve svém blogu.

Majitel dvou křišťálových glóbů za celkový triumf ve Světovém poháru už mezi absolutní elitu nepatří. Poslední vítězství slavil v prosinci 2014 a v pohárovém seriálu už dostává málo šancí. V Kontinentálním poháru také nezáří. Při tom posledním v Brotterode si o víkendu při dopadu koleno poranil.

„Už mě to štve, ale měl jsem i štěstí v neštěstí. Další operace nebude potřeba,“ dodal Schlierenzauer. Ujistil, že navzdory další ráně nicméně na konec kariéry zatím nemyslí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž