Ester Ledecká

Ester Ledecká | foto: AP

Snowboardistka Ledecká si z Japonska přiveze třetí místo z obřího slalomu

  • 2
Česká snowboardistka Ester Ledecká si připsala další výrazný úspěch. Skončila třetí v závodě Světového poháru v paralelním obřím slalomu v japonské Asahikawě. V semifinále podlehla pozdější rakouské vítězce Julii Dujmovitsové.

„Jsem moc spokojená, protože účast mezi osmičkou nejlepších, zvlášť ve čtyřce, je vždy úspěchem. Člověk nemůže počítat s tím, že bude stále vyhrávat, špička je široká a nesmírně vyrovnaná, což se zde opět projevilo,“ řekla Ledecká na webu sport-invest.cz.

Úřadující mistryně světa mezi slalomovými brankami dnes vyhrála kvalifikaci a v boji o třetí místo prohrála s Rakušankou Julií Dujmovitsovou, tedy se stejnou soupeřkou jako o den dříve. V obřím slalomu Dujmovitsová porazila devatenáctiletou Češku v semifinálové jízdě.

„Z toho je vidět, jak se tu znovu jezdilo vyrovnaně. Tak těsná prohra prostě k tomu patří a nemohu říct, že bych byla vysloveně zklamaná,“ komentovala Ledecká prohru o setinu sekundy. „Navíc obě tratě byly srovnatelné, výhoda výběru nehrála roli jako jindy.“ Z vítězství se dnes radovala Švýcarka Julie Zoggová a mezi muži dosáhl na double v Japonsku Slovinec Žan Košir.

V hodnocení paralelních disciplín Světového poháru drží Ledecká stále druhou příčku. V pořadí slalomu je třetí. Šanci vylepšit si postavení bude mít ve zbývajících dvou slalomech za týden v Moskvě a 14. března ve Winterbergu.

Ještě před odletem z Japonska absolvuje Ledecká exhibiční závod. „Domácí Tomoka Takeučiová ho pořádá na jiném kopci a slibovala, že si to užijeme. Má startovat přes sto závodníků, bude to určitě výborný závod, i když se nepojede o body do svěťáku,“ těšila se Ledecká.

Závody SP ve snowboardingu v Asahikawě (Japonsko)

paralelní obří slalom:

Muži: 1. Košir (Slovin.), 2. Bussler (Něm.), 3. Dětkov (Rus.), 4. Mick (It.).

Konečné pořadí obřího slalomu (po 4 závodech): 1. Košir 3000 b., 2. Wild 2139, 3. Sobolev (oba Rus.) 1720.

Průběžné pořadí SP: 1. Košir 4800, 2. Wild 2789, 3. Fischnaller (It.) 2768.

Ženy: 1. Dujmovitsová (Rak.), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Ledecká (ČR), 3. Rieglerová (Rak.).

Konečné pořadí obřího slalomu (po 4 závodech): 1. Kreinerová (Rak.) 3000, 2. Ledecká 2050, 3. Zoggová 1790.

Průběžné pořadí SP: 1. Kreinerová 3690, 2. Ledecká 3050, 3. Dujmovitsová 2546.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž