Ester Ledecká v  závodě v  Cortině d´Ampezzo..

Ester Ledecká v závodě v Cortině d´Ampezzo.. | foto: Sport Invest

Ledecká v Itálii exceluje. Ovládla i druhý obří slalom snowboardistek

  • 52
Olympijskou sezonu zahájila na italských svazích impozantně. Ester Ledecká po čtvrtečním triumfu v Carezze ovládla i páteční obří slalom Světového poháru snowboardistek v Cortině d´Ampezzo. Ve finálové jízdě porazila o 89 setin sekundy Němku Selinu Jörgovou.

„Radost mám stejnou jako ve čtvrtek, užila jsem si skvělý závod. Organizátoři odvedli skvělou práci a musím poděkovat celému týmu, pracovali výborně,“ popisovala Ledecká.

Česká olympijská naděje byla stejně jako ve čtvrtek nejrychlejší už v kvalifikaci a opět si pro vyřazovací část vybrala modrou trať. V prvních dvou kolech si poradila se švýcarskými soupeřkami - v osmifinále porazila Stefanii Müllerovou o 65 setin a ve čtvrtfinále Ladinu Jennyovou o 74 setin. O postup do finále svedla v husté mlze vyrovnaný souboj s Rakušankou Sabine Schöffmannovou a o čtyři setiny ho vyhrála.

„Bylo to fakt o fous. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jestli jsem ve finále, nebo ne,“ říkala v Itálii českým novinářům.

Pořadatelé poté program kvůli špatné viditelnosti přerušili, ale ani to dvaadvacetiletou Češku nesvedlo z vítězné cesty. Suverénně si dojela pro jedenáctý triumf v kariéře a v čele pořadí SP má téměř dvojnásobný bodový zisk oproti druhé Jörgové (2000:1060). Její čtvrteční finálová soupeřka Ramona Hofmeisterová z Německa tentokrát vypadla už v osmifinále a je celkově třetí (1040).

„Každý závod je jiná, ale o tyhle příčky se budu snažit pokaždé,“ řekla Ledecká, které v sobotu ve slalomu může zkompletovat vítězný hattrick, ač na „prkně“ trénovala po lyžařských závodech jen tři dny...

Rakouský duel o bronz v Cortině ovládla Claudia Rieglerová, její krajan Alexander Payer si po finálovém vítězství nad domácím Rolandem Fischnallerem připsal první triumf v životě. Viktor Brůžek nepostoupil ze 60. místa v kvalifikaci.

Výsledky SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo

Paralelní obří slalom

Muži: 1. Payer (Rak.), 2. Fischnaller (It.), 3. Dufour (Fr.), ...v kvalifikaci 60. V. Brůžek (ČR).
Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Galmarini (Švýc.) 1300, 2. Fischnaller 1250, 3. Sobolev (Rus.) 1150, ...57. V. Brůžek 25.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová (Něm.), 3. C. Rieglerová (Rak.).
Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Ledecká 2000, 2. Jörgová 1060, 3. Hofmeisterová (Něm.) 1040.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž