Bode Miller v cíli super-G ve švýcarském Lenzerheide

Bode Miller v cíli super-G ve švýcarském Lenzerheide | foto: AP

Stihne světový šampionát doma? Miller netrénuje a comeback nehlásí

  • 0
Bode Miller si po listopadové operaci zad není vůbec jistý, zda stihne letošní mistrovství světa. Americký živel přitom měl velký důvod těšit se. Šampionát v alpském lyžování slavnostně začne 2. února v jeho oblíbeném Beaver Creeku v Coloradu.

Miller se po operaci už vrátil k tréninku, jenže ho musel předčasně ukončit, protože ploténka ještě není schopna zátěž unést.

„Jen dvakrát jsem si na Nový rok sjel obří slalom, ale byly těžké podmínky a záda protestovala. Bolelo to,“ přiznal sedmatřicetiletý Američan.

Právě v Beaver Creeku na sjezdovce Birds of Prey slavil čtyři ze 33 vítězství ve Světovém poháru. Z olympiád má šest medailí včetně bronzu z posledních her v únoru v Soči ze super-G, čtyři zlata si odvezl z MS.

Do začátku letošního šampionátu zbývá necelý měsíc. „Když všechno půjde dobře, je to otázka štěstí. Na tomhle kopci mám dobré výsledky a trenéři vědí, že jsem schopen dobře zajet i s minimem tréninku. Nechám na nich, jestli si místo v týmu zasloužím,“ řekl Miller s vědomím, že reprezentační kolegové Steven Nyman a Travis Ganong jsou ve formě a v této sezoně už závod SP vyhráli.

Úvodní mužskou disciplínou šampionátu bude 4. února superobří slalom. Pořádně chce Miller záda otestovat poprvé při tréninku na sjezd SP ve Wengenu 13. ledna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž