Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde letí po pádu do ochranné bariéry během...

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde letí po pádu do ochranné bariéry během sjezdu ve Wengenu. | foto: AP

Jsem na tom překvapivě dobře, ohlíží se Kilde. Přesto musel na další operaci

  • 2
Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde se po sobotním pádu ve sjezdu na Světovém poháru ve Wengenu podrobil druhé operaci. Jedenatřicetiletý dvojnásobný stříbrný medailista z loňského mistrovství světa si v Innsbrucku nechal ošetřit rameno, ve kterém si potrhal vazy. Kilde to oznámil na sociálních sítích. Už v sobotu v Bernu mu lékaři operovali řeznou ránu na lýtku.

Majitel dvou glóbů za sjezd se zranil při pádu ve vysoké rychlosti v sobotním závodě na nejdelší trati v seriálu. Těsně před cílem mu došly síly, skončil v ochranných sítích a byl převezen vrtulníkem do nemocnice. Záhy bylo jasné, že pro něj aktuální sezona skončila.

„Když člověk vezme v úvahu sílu toho nárazu a přihlédne ke skutečnosti, že jsem do sítě vletěl v rychlosti 120 kilometrů v hodině, tak jsem na tom překvapivě dobře,“ napsal Kilde v příspěvku u fotografie z přípravy na zákrok.

Kilde je po operaci, stará se o něj Shiffrinová. Sezona mu skončila

„Jsem vděčný, že jsem si nic nezlomil. Utrpěl jsem ale více zranění včetně poměrně těžké rány na lýtku s poškozením nervů, která si vyžádala naléhavou operaci, a vykloubeného ramena,“ doplnil a ještě dodal, že snímek zraněné nohy raději nezveřejní, aby u sledujících nevyvolal nevolnost.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž