Zubří touží po finále, v cestě stojí Dukla

Zubří - Po pětiletém čekání mají extraligoví házenkáři Gumáren Zubří nakročeno k medailové oslavě. Úspěšně zvládli úvodní kolo play-off a nyní se poperou o finále. Jejich semifinálovým soupeřem je Dukla Praha. Série na tři vítězná utkání začíná na Valašsku zítra v 10.30, pondělní druhý duel začíná před kamerami České televize v 16.15.

"Chci si zahrát o titul," naznačil náladu v zuberské kabině rozehrávač Martin Spuchlák. "Naším cílem před startem play-off byla medaile, ale pochopitelně toužíme po finále," přisvědčil trenér Ivan Hargaš.

Zuberský tým však nečeká jednoduchý úkol. Dukla rovněž patří mezi hlavní medailové kandidáty, navíc v posledních týdnech hraje v dobré formě.
"Semifinále bude asi hodně vyrovnané," tuší Hargaš.

V základní části vyhrál oba vzájemné souboje valašský celek. V Lounech, kde Dukla hraje domácí zápasy, zvítězil 29:25, v odvetě uspěl poměrem 31:21.

"V obou zápasech jsme předvedli kvalitní výkon, ale teď to bude něco úplně jiného," upozornil manažer Gumáren Zubří Jaromír Petřek.

Dukla si ve čtvrtfinále poradila s Hranicemi ve dvou zápasech, Zubří vydřelo postup nad Třeboní až ve třetím utkání. Strach z úbytku sil ale tým nemá.

"Důležitější je, že postupem z nás spadla psychická bariéra a můžeme hrát
uvolněně," podotkl Petřek.

Přestože soupisku Zubří v minulých týdnech decimovala zranění a nemoci, na semifinále budou k dispozici všichni hráči.

"Teprve před zápasem se však rozhodne, zda všichni zvládnou maximální zatížení," naznačil manažer.