Zubří stále čeká na první výhru

Zubří - Ani ve třetím kole interligy nevybojovali házenkáři Zubří premiérové vítězství. V tabulce mají sice dva body, ale oba za remízu. První získali proti Povážské Bystrici, druhý o víkendu proti Novým Zámkům (23:23). V čem je problém? "Nejsme schopni být nebezpeční ze spojek ze střední a větší vzdálenosti," řekl trenér Jiří Mika. Jinými slovy, zatím se nedaří Kiriljukovi. Výrazně omlazený tým spoléhal především na svého kapitána, ale dlouholetá opora po letní operaci dosud nepodává očekávané výkony.

"Potřebujeme, aby se znovu dostal do formy," naznačil kouč. Kromě Kiriljuka nastupují v poli samí mladíci, kterým chybí větší zkušenosti. Pouze pokud  budou všichni hrát nadoraz, může tým uspět. "Sice jsme ještě nevyhráli, ale zklamaní nejsme. Víme, kde nás tlačí bota," poznamenal Mika. "Každému je jasné, že pro náš mladý celek bude těžké vyhrávat."

Valašskému celku by určitě  prospěl příchod Pavla Čejky z Ostravy, šance na jeho návrat se zvýšila. Zkušený hráč  středeční dohrávku v Sečovcích nestihne, ale o víkendu by mohl nastoupit proti Dukle Praha. "Určitě by naši hru oživil," věří Mika.