Zubří sází na domácí zásobárnu

Zubří - Bez reprezentanta Tomáše Řezníčka, který odešel do slovinského Velenje, a bez posil začali přípravu na nový ročník obnovené české extraligy házenkáři Gumáren Zubří. Tým doplnili pouze nadějní hráči z vlastní líhně, po zranění začali trénovat Petr Hrachovec ml. a Štěpán Randýsek.

„Zatím nikoho nelanaříme, ale možná se nám během měsíce někoho podaří získat,“ naznačil sportovní manažer Zubří Jaromír Petřek.

Řezníček nemusí být jediným hráčem valašského celku, který zamíří do zahraničí. Na 10denní test do špičkového německého celku Nordhorn odjel křídelník Pavel Mičkal.

„Je to rychlý hráč, který k nám dobře pasuje,“ řekl na internetových stránkách bundesligového klubu švédský trenér Ola Lindgren. „Jasněji bude asi koncem prázdnin,“ poznamenal Petřek.

S odchodem do ciziny koketovala také zkušená spojka Jurij Kyryljuk. Nakonec se však rozhodl prodloužit smlouvu v Zubří. „Dostal od nás souhlas, že v případě dobré zahraniční nabídky může odejít i v průběhu sezony,“ upozornil manažer.
V klubu zůstal také brankář Zdeněk Luňák, který kvůli velkému vytížení v rodinné firmě přemýšlel o ukončení kariéry.

Příprava na novou sezonu začala v Zubří v pondělí. Slovenský trenér Ivan Hargaš však bude mít kompletní kádr k dispozici jen pár dní. Jeho velká část je v nominaci na srpnové mistrovství světa juniorů v Maďarsku. S reprezentací se budou připravovat Hrstka, Mičkal, Plšek, Říha, Bechný, Krupa, Koleček, Randýsek a Pernica.

„Než se nám mužstvo rozpadne, musíme trénovat intenzivně,“ naplánoval Hargaš, který podobně nepříjemnou situaci zažil už před rokem. „Není to ideální. V době, kdy potřebujeme tvrdě pracovat, tady většina hráčů nebude,“ posteskl si.

Kvůli juniorskému šampionátu se Zubří nechystá na žádné soustředění. Tým se bude připravovat v domácím prostředí, v plánu je pouze jeden zahraniční turnaj. První přípravné utkání mužstvo sehraje 10. srpna s Frýdkem-Místkem.