Momentka z utkání KP Brno - Zubří

Momentka z utkání KP Brno - Zubří | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Házenkáři Zubří udrželi kontakt s vedoucí Plzní, teď s ní hrají

  • 1
I po 13. kole dělí házenkáře Zubří a Plzně na čele extraligy jen skóre. Do jejich přetahované teď zásadně promluví nedělní vzájemný zápas na západě Čech. Druhé Zubří tam pojede posílené dvěma cennými úspěchy. Poté, co jako první tým soutěže vykradlo halu Jičína, pokořilo doma v derby Karvinou 34:27.

„Pokud budeme hrát, co se týká taktiky a herní pohody, tak jak momentálně, budu spokojený,“ pochvaloval si na svazových stránkách trenér Zubří Jiří Kekrt.

Jeho celek vrátil rivalovi porážku z Karviné, kde pohrdl šestigólovým vedením. O jeho vítězství nyní nebylo ani na chvíli pochyb. Skóre bylo vyrovnané pouze v první minutě, pak náskok domácích neustále narůstal.

„Zubřané nás přehráli v agresivitě. Je velmi dobře známo, že nedají ani centimetr palubovky zadarmo, o čemž jsme se mohli přesvědčit po celou dobu zápasu,“ konstatoval karvinský kouč Jaroslav Hudeček.

Zubří beze zbytku využilo toho, že soupeře nastupoval do utkání pod tlakem boje o play–off, kam se probije osm nejlepších.

„Propast mezi první čtyřkou a umístěním Karviné se zvyšuje. Věděli, že se můžou dostat do úzkých a my jsme je do úzkých dostali,“ prohodil Kekrt.

Stejně jako v Jičíně byl nejlepším střelcem Zubří Reček, který nejvíce nahrazuje góly zraněného kanonýra Řezníčka, jenž by měl tento týden sundat ortézu ze zraněného kolene. Další frustrující vystoupení mají za sebou házenkáři Zlína. V Lovosicích se s domácím favoritem přetahovali do 47. minuty o vedení, od stavu 24:24 ale prohráli závěrečný úsek 3:10!

„Zase jsme se zalekli. Vyrobili jsme sérii hrubých chyb, čtyřikrát jsme ztratili míč, což rozhodlo,“ štval trenéra Zlína Jiřího Mičolu další nezdar. „Nakonec je pro nás prohra příliš krutá a vysoká na to, co jsme na hrací ploše předvedli.“

Jeho výběr po ní zůstal předposlední bez valné naděje na postup do play–off, na který ztrácí devět bodů.