Brankář Zubří Petr Orság

Brankář Zubří Petr Orság | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkáři Zubří chtějí konečně potěšit fanoušky a pomstít se Frýdku

  • 0
Nestačili na ně v přípravě, v extralize s nimi ztratili vyhraný zápas a vypadli s nimi i v osmifinále Českého poháru. Teď se mohou Frýdku-Místku házenkáři Gumáren Zubří pomstít v sobotní domácí extraligové odvetě od 18 hodin.

"Jestli chceme zvládnout postup do šestky, musíme vyhrávat i doma," připomíná křídelník Jan Zahradníček na klubových stránkách, že Zubří se ve vlastní hale zoufale nedaří. Od zářijového vítězství zarmoutili hráči fanoušky v duelech s Plzní, Hranicemi, Jičínem a Duklou Praha.

"V posledních dvou domácích zápasech hráči zjistili, že by to mohlo jít. Jenže pod tíhou toho, aby náhodou nezklamali, na sebe nikdo nechtěl v klíčových momentech vzít zodpovědnost," vysvětluje si domácí kolapsy kouč Aleš Kořínek. On i Zahradníček věří, že mužstvo nakopne předchozí cenná výhra z Karviné.

"Trenér nám před utkáním zdůraznil, že je to naše poslední šance v boji o šestku. Všichni na hřišti makali na maximum a doufám, že takhle pojedeme dál," přeje si Zahradníček, s 52 trefami nejlepší střelec Zubří.

Devět kol před koncem základní části je pořád deváté, případné vítězství ho ale přiblíží k sedmému Frýdku-Místku na rozdíl pouhých dvou bodů.