Veselí už je v play-off, Bohunice stíhá Olomouc

Brno, Veselí nad Moravou - Poslední tři kola zbývají do konce základní části interligy házenkářek. A zatímco Veselí nad Moravou má účast v play-off jistou, Bohunice budou mít ještě hodně starostí, aby odrazily závěrečný nápor Olomouce. Už dříve si pak zajistili účast ve vyřazovacích bojích interligoví házenkáři Brna.

Z pěti českých týmů postoupí do play-off ženské interligy čtyři. A vypadalo to, že jediným zklamaným bude Olomouc. Jenže tři kola před koncem základní části se dotáhla na Bohunice na rozdíl dvou bodů.

"Věřím, že se do play-off dostaneme. Jinak to bude velké zklamání," tvrdí manažer Bohunic Josef Trumpeš. "Olomouc je v laufu, má mladý tým a nemá, co ztratit. Problémy bude mít spíše Slavia. My musíme porazit doma Bánovce a z dalších zápasů získat aspoň jeden bod."

Veselí porazilo v sobotu Banskou Bystrici 23:17 a definitivně si zajistilo postup do play-off. "Celou sezonu jdeme po postupných krocích," vysvětluje kouč Veselí Tomáš Kuťka. "Tím prvním bylo postoupit do play-off. Dalším bude udržet mezi českými týmy současné druhé místo a pokusit se probít do finále."

Veselí táhnou v posledních zápasech reprezentantky Fleková s Roubínkovou. "Vážím si jejich výkonů. Obě trápily v poslední době zdravotní problémy," říká Kuťka.

Pouze dvě kola do konce základní části zbývají interligovým házenkářům Brna. Ti si už s předstihem zajistili účast v play-off. V jeho čtvrtfinále pak s největší pravděpodobností narazí na Frýdek- Místek.

Tým však trápí série pěti porážek v řadě, byť ta poslední s Košicemi byla těsná 33:34. "Chtěli jsme před play-off přerušit nepříznivou sérii," litoval manažer týmu Radek Bičan.

"Přehráli nás ale na spojkách, ve druhém poločase jim i lépe zachytal gólman."