Vedení o dvanáct gólů málem nestačilo

  • 1
Hranice - Jednoznačný průběh zápasu osmého kola první ligy házenkářů mezi Hranicemi a Zlínem si v druhé půli řádně zkomplikoval domácí celek. Díky velkému náskoku a brankáři Raškovi však nakonec přece jen zvítězil 25:22. Zlínu k zásadnějšímu zvratu nepovedené první půle nepomohlo ani několikeré střídání gólmanů, a tak se do kabin odcházelo za zcela jasného stavu 15:6.

V podobném duchu se pokračovalo i v úvodních minutách druhé půle, kdy Hranice získaly až dvanáctibrankový náskok (21:9). Právě od tohoto momentu, v osmé minutě, se karta obrátila ve prospěch Zlína, který postupně smazával rozdíl ve skóre až na 22:19. "Vše vyplynulo z osobní obrany na Drabíka, čehož Valášek ani Pernička nedokázali využít," odhalil příčinu hranický kouč Miroslav Frank.

Drabíkovi se totiž v první půli střelecky značně dařilo, když se ze střední i delší vzdálenosti takřka nemýlil. Po pauze si však hosté na tuto letní posilu dali pozor a Hranice rázem přestaly střílet góly.

"Střídající brankář Zlína přinesl také jisté oživení a předvedl vynikající zákroky," pochválil Frank náhradního gólmana Komínka, který se přičinil o zdramatizování zápasu. Finiš Zlína však přišel příliš pozdě.

Na tři branky sice hosté snížili šest minut před koncem, ale domácí znovu podržel Raška, a především jeho zásluhou domácí utrápeně vyhráli. "Uhráli jsme přijatelný výsledek, maximum, co se za takové časové období dalo," přiznal zlínský kouč Petr Linek, jemuž v sestavě chyběli dva hráči základní sestavy a Vápeník, posila z Karviné, si zapomněl registrační průkaz.

"Domácí se uspokojili a hráli ležérně, čehož jsme dokázali využít a psychicky se chytli," vysvětloval si Linek zdramatizování zápasu. Ziskem dvou bodů tak hraničtí házenkáři prodloužili sérii vítězných utkání na pět. Po osmi kolech tak s šesti výhrami a dvěma porážkami figurují na druhé příčce s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Kopřivnici.