V repríze finále brankáři poprvé nepodrželi

Hranice - Rozdílem deseti branek skončil souboj druhého s třetím týmem současné tabulky první ligy, který byl zároveň reprízou finále minulého ročníku. Hranice porazily Kopřivnici 33:23. „Rozdíl byl v produktivitě spojek,“ řekl Dan Prepsl, rozehrávač hostů. „Oba hraničtí gólmani se na nás připravili a vychytali nás. Naopak naši brankáři nás letos poprvé nepodrželi. Museli jsme pak hrát vysunutou obranu, což zkušeným spojkám domácích vyhovovalo.“

Zpočátku Hranice svého soupeře tak výrazně nepřevyšovaly, problémy jim dělali především sbíhající hráči. „V obraně jsme se zpočátku zbytečně vysunovali na střelce a tím vznikal prostor především na pivotu a na křídlech. Pak jsme se trochu zasunuli a vyplatilo se to, především díky bloukům Petra Žurka a Davida Machačíka,“ říká domácí kanonýr Mojmír Valášek.

Zlom přišel po Raškou chycené sedmičce Prepsla, které už předcházely první obranné bloky. Od té doby jich domácí do přestávky uhráli nejméně deset. Soupeře tím znechucovali i po přestávce. „Nevzpomínám si, že bychom někdy měli tolik plusových bodů v kolonce bloků,“ říká trenér Hranic Miroslav Frank.

V závěru poločasu se Hranice bránily dvojnásobné přesile, hosté dvěma brankami snížili na 16:14, ale tři sekundy před závěrečným hvizdem měl poslední slovo Žižka.
„To byl jeden z důležitých momentů. Místo toho, abychom snížili na gól, po hrubé chybě inkasujeme a soupeř je znovu ve hře,“ litoval kopřivnický trenér Miroslav Bartoň.

O výhře domácích rozhodla šňůra sedmi branek mezi 33. a 40. minutou. Přesnými trefami ji zahájil Valášek. „Rozdíl byl především v nasazení obou týmů,“ všiml si autor deseti branek. „Brankář Láníček mě překvapil. Vůbec si nesáhl na balón a po sedmi gólech šel střídat.“

„Soupeře jsme převyšovali především v obranné fázi,“ hodnotí trenér Miroslav Frank. „Ubránili jsme Hanzelku a Lančího, dali jsme si taky pozor na rozehrávku Prepsla, protože víme, že rozehrává ze středu přímo na křídlo,“ objasnil taktiku domácí kouč Frank. „Nebylo v našich silách uhlídat Valáška, přestože jsme se na to připravovali,“ potvrdil také kopřivnický trenér Bartoň, že se oba týmy velice dobře znají.


Témata: I. ligy