Jakub Hrstka ze Zubří

Jakub Hrstka ze Zubří | foto: Jan Karásek, MAFRA

Třetí finále v řadě, to je cíl házenkářů Zubří

  • 0
Po dvou letech mají jiného soupeře, místo Lovosic narazí v semifinále na Hranice. Cíl se ale nemění. Zuberští házenkáři touží potřetí v řadě postoupit do finále. "Série může být dlouhá a vyrovnaná. Přesto věřím, že ji zvládneme," uvedl trenér Gumáren Zubří Jiří Kekrt před úvodním semifinálovým soubojem, který je na programu v neděli v 10.30 před kamerami České televize.

Že ho v derby nečeká nic snadného, o tom se vicemistr přesvědčil v závěru základní části. V Hranicích prohrál vysoko 22:30, byla to jeho jediná porážka v roce 2010. Jak se poučil?

Zubří – Hranice

Hraje se na tři vítězná utkání. V Zubří týmy nastoupí v neděli, v sobotu 3. dubna a případně v sobotu 10. dubna. V Hranicích se bude hrát ve středu 31. března a případně ve středu 7. dubna. První utkání začíná v 10.30, všechna ostatní v 18 hodin.

"Víme, že se nesmíme nechat zbytečně vylučovat. Zhruba v patnácti minutách jsme byli šestkrát oslabeni a tento úsek jsme prohráli 1:8," připomněl Kekrt. "Po tomto utkání jsme si vyčistili hlavy a vyřešili určité problémy uvnitř družstva. Proto věřím, že všechno špatné je k něčemu dobré," dodal.

Hranice navzdory nedávné výhře nechávají roli favorita na Zubří. A výsledek raději nepřeceňují. "Rozhodně to nebyl univerzální návod, jak Zubří kdykoliv přehrát," upozornil kouč Hranic Jan Hegar. "Zápas nám vyšel, ale Zubří je velmi kvalitní družstvo, které dokáže otáčet výsledky i při nepříznivém vývoji."

Možná zásadním faktorem semifinále budou výkony brankářů. Obě jedničky, zuberský Milan Malina i hranický matador Josef Kučerka, se pyšní úspěšností těsně pod 50 procent. Zubří má ovšem výhodu v tom, že vedle Maliny často chytá Michal Baránek, zatímco hranický Martin Fabián se do branky tak často nedostane.

"Teprve semifinále ukáže, kdo je lepší," podotkl Kekrt. "Hranice mají v Kučerkovi velkou oporu. Doufám ale, že si s ním poradíme."

Zubří ovšem trápí marodka. Ve čtvrtfinále s Jičínem se muselo obejít bez zraněného rozehrávače Ondřeje Miky, jehož návrat na palubovku zůstává nejistý. "Jeho stav se lepší, ale kdy nastoupí, to nevím," posteskl si Kekrt. "Jeho zranění nám zkomplikovalo situaci, protože hernímu projevu dokázal dát tvář."

,