Třeboni se hra nevedla

Třeboň - Třeboňští házenkáři zdolali Napajedla 24:18. Ale jednu chvíli si z jasného zápasu udělali problém. „Všichni jsme věděli, že tohle utkání asi vyhrajeme,“ glosoval výsledek asistent trenéra domácích Petr Šulc. A taková utkání nehrává Jiskra dobře. „Musíme si z toho udělat brnkání na nervy.“

V prvním poločase byli domácí jistější. Před přestávkou vedli 12:7. Ale bylo na nich znát, že dlouhá pauza jim přece jen neprospěla.

Ve 40. minutě byl stav 13:13, prvních 10 minut druhého poločasu prohráli Jihočeši 1:6. Až potom znovu se změnami v sestavě zabrali a vyhráli s jistotou.

„Bylo znát, že jsme 2 měsíce jen trénovali a hráli jsme jediné přípravné utkání,“ řekl po zápase kouč Jiskry Roman Budín.

Hosté přijeli bez Vaška i bez Juřeny, kteří měli pozitivní testy na marihuanu.
Juřena už dříve, Vaško v rozehraném ročníku. „Naši hráči si asi říkali, že by zápas pro ně i proto měl být snadný,“ dodal Budín.

Ve středu jede Jiskra k dalšímu utkání do haly Karviné. Tam jsou domácí velkým favoritem, zvlášť, když hosté budou bez Jakuba Šulce a Souchy (oba budou chybět kvůli zaměstnání) i bez studenta Mlsny.

Za Karvinou zřejmě nastoupí Rachač, který tam z Třeboně před týdnem přestoupil. „Ale těšíme se na sobotní zápas doma se Zubřím,“ dodal Petr Šulc.