V AKCI. Plzeňský házenkář Jakub Šindelář útočí, zastavit se ho snaží Tomáš

V AKCI. Plzeňský házenkář Jakub Šindelář útočí, zastavit se ho snaží Tomáš Mičkal z týmu Zubří. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Mladí mají z trenéra Kekrta velký respekt, prozrazuje zuberský Mičkal

  • 0
Extraligová sezona házenkářů ve středu vstoupí teprve do své druhé poloviny a Gumárny Zubří povede už třetí trenér. Po Srbu Miroslavu Čeličovi a Aleši Kořínkovi usedl na lavičku Jiří Kekrt.

"Něco takového jsem ještě nezažil," říká levé křídlo Tomáš Mičkal. "Trenér nese zodpovědnost za herní pojetí týmu, ale že jsme tragičtí na hřišti, je hlavně naše vina. Snad to bude na delší dobu."

Probírali jste trenérskou situaci v kabině často?
Řešili jsme, kdo by mohl přijít, a postupem času jsme vytušili, že to bude Jiří Kekrt.

Do Zubří se vrátil po třech a půl letech. Jak na něho vzpomínáte z předchozího působení?
Tehdy měl zkušenější mančaft. Teď přišel k mladšímu týmu, který je psychicky dole. Bude to mít těžší. Už jsem pod ním trénoval a vím, co od něho čekat. Ale na mladých je vidět, že z něho mají velký respekt. Je to zkušený trenér, věřím, že to zvládneme.

Od posledního místa vás dělí šest bodů. Připouštíte si sestup?
Věřím, že se zkonsolidujeme a vyhrajeme spodní šestku, abychom aspoň trochu napravili dojem. Čistě teoreticky ještě máme šanci na horní šestku. Ale los v prvních třech kolech je smrtící. První Plzeň, druhé Lovosice...

Takže druhou půlku sezony berete jako přechodovou fázi před další?
Budeme se snažit naučit se herní styl, který po nás nový trenér chce.

Prospěla vám měsíc a půl trvající pauza?
Potřebovali jsme házenou dostat z hlavy. Nikdo nebyl zvyklý na podobnou situaci. Hrávali jsme na špici a najednou jsme dole.

Příprava se vám ale moc nepovedla. Všechny zápasy jste prohráli.
Dobré to není, ale na turnaji v Hlohovci byly kvalitní týmy. Nemůžeme jet do Plzně po... Otevírají halu, budou se chtít předvést, můžou být nervózní.