s přispěním Zdeňka Soukupa | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáři Lovosic u mistra bez šance i bez zraněného Boučka

  • 0
Bez šance. Házenkáři Lovosic projeli úvodní semifinále extraligového play-off v Plzni 26:34. Ztráceli celý zápas a navíc ztratili klíčového muže Jiřího Boučka, který odstoupil už ve 12. minutě po střetu s domácím Milanem Škvařilem.

„Na výsledek to asi vliv nemělo, i když hráč jeho kvalit samozřejmě chybí. Ale do stavu 3:7 jsme se dostali už s ním a agresivita v obraně by se ani s Jirkou nezměnila,“ mínil lovosický kouč Milan Berka.

Jeho Lovci postrádali i reprezentanta Jana Landu, tmel defenzivy. „On by hrát chtěl, ale já sám mu řekl, že zdraví je přednější. Nechtěl bych, aby někoho z mých hráčů odnášeli z placu jen kvůli tomu, že byl nedoléčený. Hrát půjde, pokud dostane zelenou od doktorů.“

Už v 1. půli nabraly Lovosice rozhodující manko, pokulhávaly 12:20. Za domácí, jejichž halu zaplnilo 1 120 diváků, se sedmkrát trefil Michal Tonar, šestkrát Milan Škvařil s Polozem, za hosty čtyřikrát skórovali Motl, Bičiště, Sýkora a Malý.

„V první desetiminutovce jsme udělali šest technických chyb. Nulová agresivita v obraně, úplně jsme si nechali rozstřílet gólmana Adamíka. I Plzeň udělala v 1. půli na její poměry hodně chyb, ale my jsme je nepotrestali. Propadli jsme ve všech částech hry,“ štvalo Berku.

Jen závěr ho uspokojil. „V něm jsme zlepšili defenzivu, takhle bych si přál bránit ve druhém utkání.“ V Plzni se hraje v sobotu v 17 hodin a kouč trojnásobných mistrů Martin Šetlík varuje: „V odvetě čekám úplně jiný zápas.
Lovosice se nevzdají, přijdou určitě s něčím jiným. Loni s námi ve čtvrtfinále na úvod prohrály o 13 branek a pak o jednu.“