ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Petr Bílek, MF DNES

Házenkářky Poruby narazí v Challenge Cupu na soupeře z Kosova

  • 0
Házenkářky Sokola Poruba změří v osmifinále Challenge Cupu síly s kosovským týmem KHF Shqiponja (v překladu orel). Rozhodl o tom úterní los ve Vídni. První zápas se bude hrát 4. nebo 5. února, odveta se uskuteční o týden později.

Oba týmy vstoupily do soutěže v 3. kole. Zatímco Poruba dvakrát snadno zdolala Mamuli Tbilisi 34:12 a 31:7, kosovský celek postoupil po dvou vyrovnaných utkáních přes Maccabi Arazim Ramat Gan po výsledcích 30:31 a 29:28 díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. Obě utkání se však hrála v kosovském Gjakovë.

„Hrozila nám i cesta do ázerbájdžánského Baku, takže z tohoto pohledu můžeme být relativně spokojeni. Určitě se pokusíme dohodnout, aby se oba zápasy odehrály v Ostravě,“ uvedl na webu Poruby manažer klubu Libor Adámek.

Shqiponja byla v osmifinále Vyzývacího poháru stejně jako Poruba i loni, kdy vypadla s pozdějším vítězem soutěže Gran Canarií. Hlavní hvězdou kosovského týmu je makedonská reprezentační spojka Belma Bebaová, která ve dvojzápase s Ramat Ganem dala dohromady 17 gólů.

,