Poprvé vyhráli a už nejsou poslední

Zubří - Jedenáct kol se interligoví házenkáři Zubří marně snažili vybojovat vítězství. Dosáhli pouze na tři nerozhodné výsledky. Premiérové výhry se dočkali teprve ve dvanáctém utkání sezony. V souboji dvou nejslabších celků soutěže doma porazili Sečovce 34:27 a vystřídali svého soupeře na předposledním místě tabulky. „Všichni jsme si oddechli, první vítězství jsme nutně potřebovali,“ poznamenal manažer Zubří Jaromír Petřek.

Domácí tým začal utkání parádně, hned v úvodu vedl o pět gólů. Zubřané perfektně bránili, na rozdíl od minulých domácích utkání se nebáli vyrazit do rychlých protiútoků, které s přehledem proměňovali. „Díky tomu jsme v prvním poločase vstřelili dvacet branek,“ připomněl Petřek.

Výborně hrál Kyryljuk, nejlepší střelec domácích. Pro valašský tým bylo důležité, že ve své snaze nezůstal osamocen. Přidal se k němu celý kádr, přestože šanci dostala kompletní lavička. Navzdory tomu, že hráli všichni mladíci, náskok domácího celku po změně stran ještě narostl.

Přitom Zubří neházelo jedinou sedmičku a častěji než soupeř hrálo v oslabení. „Sečovce jsme předčili ve všech směrech. Úspěch slavilo kolektivní pojetí. Byli jsme rychlejší, také nasazení bylo příkladné,“ ocenil Petřek.

Zubří získalo všechny body doma v soubojích se slovenskými soupeři. Před vítězstvím nad Sečovcemi remizovalo s Povážskou Bystricí, Novými Zámky a Prešovem. Získat první body venku chce zkusit valašský celek ve středu, kdy nastoupí v Povážské Bystrici. Nečeká ho však lehký úkol. Slovenský mistr je ve společné tabulce třetí.