Ladislav Brykner (vlevo) z Plzně střílí na branku Lovosic přes Miloslava Krahulíka

Ladislav Brykner (vlevo) z Plzně střílí na branku Lovosic přes Miloslava Krahulíka | foto: Daniel Beran, MAFRA

Plzeňští házenkáři válí, v extraligové tabulce jsou druzí

  • 0
Pokud extraligoví házenkáři Plzně zvládnout příští dva zápasy v nejvyšší soutěži, už si jejich kouč Haber zamne ruce na znamení dobrého vstupu do sezony.

"Ale teď je na to ještě brzy," varuje Vladimír Haber. Byť se tým Talentu M.A.T. Plzeň po výhrách s Lovosicemi a v Kopřivnici vyhoupl na druhou příčku tabulky.

S vedoucí Karvinou a třetím Jičínem navíc zůstaly jedinými celky, které v Zubr extralize ještě nezaváhaly. A právě s Jičínem se Talent utká v sobotu od 19 hodin v městské hale na Slovanech.

"Jičín býval vždy silnější doma než na hřišti soupeřů, ale po změnách v kádru to podle mě už neplatí. Bude to sakra těžký duel," předpovídá plzeňský trenér.

Ale teď ještě zpět k sobotě, kdy Talent uspěl v Kopřivnici po výhře 34:30. Skóre totiž kmitalo jako na houpačce. Chvíli vedli domácí, chvíli tahala za delší konec Plzeň.

"Dobře jsme začali, jenže nám nefungovala obrana včetně gólmana. V útoku jsme se dokázali dobře prosadit, ovšem vzápětí přišly laciné góly," popisuje kouč.

V úvodu druhé části dokonce Kopřivnice zaznamenala šňůru šesti branek v řadě. Ale pak už úřadovaly nové posily Plzně. "Láďa Brykner dal sedm gólů a ukázal, že umí jako levák vyvinout tlak z pravé spojky. To je přesně to, co jsme potřebovali. A Lukáš Král vzal na sebe zodpovědnost v klíčových chvílích, kdy z pozice střední spojky vstřelil tři branky."

Pro Bryknera bude nadcházející duel s Jičínem zvlášť pikantní, právě z tohoto klubu do Plzně zamířil. Ovšem kouč Haber má starosti na postu pivota. Šetlík se po operaci ramene zapojuje jen do obrany, v Kopřivnici se zranil Květoň (rameno) a Šindelář uviděl červenou kartu.

"Zkusili jsme variantu s Bečvářem na pivotu a Králem na středu. Docela to fungovalo, ale musíme přemýšlet, jakou sestavu zvolíme proti Jičínu," říká Haber. Možná už bude mít k dispozici i gólmana Motlíka, který doléčil boreliózu.