Plzeň - Karviná, ilustrační foto

Plzeň - Karviná, ilustrační foto | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzenští házenkáři přišli proti Karviné o tři hráče i o body

  • 0
Přišli o tři zraněné hráče a v samotném závěru minimálně o bod. Smolnou bitvu včera prožili házenkáři Lokomotivy M.A.T. Plzeň.

V 18. kole Zubr extraligy prohráli na půdě obhájců titulu z Karviné 29:31. Boj o elitní čtyřku se tak tři kola před koncem základní části přiostřil. Plzeň je třetí, za druhým Zubřím pouze vinou horšího skóre. Čtvrté Hranice však ztrácejí jediný bod a Karviná po včerejšku tři.

"Matematika je jasná. Potřebujeme získat čtyři body, abychom místo v první čtyřce měli jisté," uvedl plzeňský kouč Vladimír Haber.

Už příští sobotu jeho tým čeká pořádně ostrá řežba, v hale na Slovanech přivítá Zubří!

Ale zpět ke včerejšku. Už od páté minuty Lokomotiva postrádala mladého křídelníka Strýce. "Ve výskoku byl faulován a padl na hlavu, bylo tam podezření na lehčí otřes mozku," popisoval Haber.

Strýc tak spoluhráče sledoval už jen z lavičky. A po vyrovnaných 20 minutách trpěl při desetiminutovém výpadku. V něm Karviná nabrala šestigólový náskok 16:10. "Náš problém byl hlavně v útoku, byli jsme ukvapení," mínil kouč.

Jenže po přestávce se Plzeň nadechla k velkému obratu. Karvinský náskok postupně umazávala, ve 40. minutě vedli domácí jen 19:17.

"Vrátili jsme se ke hře z úvodu zápasu. Dařilo se nám v obraně, kde jsme hráli systém s vysunutou střední spojkou. Kvalitní byl přechod do rychlého protiútoku i druhá vlna. A věděli jsme, kde je slabší stránka Karviné, dokázali jsme se prosazovat na krajích její obrany," vypočítal Haber.

Ve druhé půli přišel o druhého muže, Soukupa po zásahu od soupeře šili pod okem. Ale tým se semkl a v 54. minutě bylo srovnáno, když Bečvář proměnil sedmimetrový hod a upravil stav na 25:25. Vedoucí gól se však Plzni vstřelit nepodařilo, naopak Karviná znovu odskočila. Závěr byl hektický. V 57. minutě Bokr snížil na 28:29, domácím poté upadl v útoku míč, jenže Šikovi na druhé straně sudí pískli prorážení. Karvinský Šulc vzápětí zaznamenal zřejmě rozhodující trefu.

A Lokomotiva ve finiši ztratila i smolaře Bokra. "S vykloubeným ramenem musel do nemocnice, dávali mu ho zpět. Zápas se Zubřím asi nestihne," povzdychl si Haber.

Odveta může příjít ve čtvrtfinále. Dvojice Plzeň - Karviná je totiž velmi reálná.