Michal Tonar (v černém) z Plzně se posazuje z přes lovosického Dominika Mika.

Michal Tonar (v černém) z Plzně se posazuje z přes lovosického Dominika Mika. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Zklamání. Byli jsme až moc snadná kořist, vyčítal šéf Lovců

  • 0
Lovci na odstřel. Házenkáři Lovosic ztrácejí v semifinále extraligy 0:2 na zápasy, na palubovce mistrovské Plzně padli i v sobotu 23:29 a doma budou čelit mečbolu favorita.

„Pro mě je zklamáním průběh obou zápasů v Plzni. Věděli jsme, že pokud tady chceme uspět, je potřeba, aby se sešlo víc věcí najednou. A to se nestalo. Byli jsme pro domácí až příliš snadná kořist,“ vyčítal na klubovém webu lovosický sportovní ředitel Vojtěch Srba.

V sobotu měli hosté sice lepší vstup do zápasu než v pátek, vedli 2:1, ale Talent záhy otočil a postupně si budoval náskok. Ve 20. minutě to bylo 10:6, v poločase dokonce 17:9. A ve druhé půli už si favorit pohodovou výhru 29:23 pohlídal.

„Bylo to těžší než v pátek. Potvrdilo se, že to Lovosice nevzdaly, ani když v poločase prohrávaly o osm gólů. Jsem rád, že vedeme 2:0 na zápasy, ale myslel jsem, že ve druhé půli soupeře víc zlomíme. Oni se drželi, my jsme byli těžkopádní. Ale je to play-off, počítají se vítězství. A my můžeme jet do Lovosic s klidnou hlavou,“ těšilo plzeňského kouče Martina Šetlíka.

„Zatím jsme byli v obou zápasech jasně lepší, ale v Lovosicích to nebude nic jednoduchého. Požene je plná hala, nebudou to chtít zabalit,“ tuší Šetlík.

V Lovosicích se hraje v sobotu, případný čtvrtý zápas v neděli.