Momentka ze čtvrtého finálového seouboje mezi Plzní (v oranžovém) a Karvinou.

Momentka ze čtvrtého finálového seouboje mezi Plzní (v oranžovém) a Karvinou. | foto: Petr Eret, MAFRA

Finále se vrací do Karviné. Pátý zápas, to je superfinále, ví plzeňský kouč Štochl

  • 0
Už v časové tísni, v poslední vteřině, střílel karvinský Solák z dálky a trefil břevno... A tak házenkáři Baníku Karviná ve čtvrtém finálovém duelu extraligy prohráli v Plzni 25:26. „Bylo to těžké, byli jsme v oslabení a oni v sedmi,“ komentoval vypjatý závěr utkání plzeňský brankář Filip Herajt.

„Ta naše poslední akce dopadla, jak měla, ale bohužel jsem nedal gól,“ povzdechl si Dominik Solák.

„Bylo plánované, že vystřelíme ze středu. Jen nevím, proč pivoti nebyli postavení tam, kde podle dohody měli,“ zlobil se karvinský trenér Michal Brůna. Hlavní příčinu porážky ale viděl jinde. „Ve druhém poločase jsme měli sérii pěti čistých šancí po sobě, které Herajt chytil.“

Plzeňští házenkáři vydřeli výhru nad Karvinou, rozhodne páté finále

„Měli jsme větší hlad po vítězství, ohromnou chuť, i když jsme byli oslabení o další hráče. Před kluky smekám. Hodně nám ve druhém poločase pomohl gólman Herajt, v klíčových momentech pochytal spoustu střel. Celý tým fungoval dobře,“ chválil plzeňský trenér Štochl.

Karvinským i tentokrát vyšel vstup do zápasu, do 41. minuty vedli. V 54. minutě Patzel ze sedmičky ještě srovnal na 22:22, ale pak už hosté jen dotahovali.

Momentka ze čtvrtého finále mezi Plzní (v oranžovém a Karvinou.

„Opět nám vyšel začátek, ale nedaří se nám ty zápasy v Plzni dotáhnout. Soupeř má výborné mužstvo, dlouho hraje spolu, je disciplinované, čeká na šanci,“ řekl Brůna. „Od nás to bylo lepší než v tom předchozím zdejším zápase, drželi jsme se, většinu času jsme měli navrch.“

Podle Dominika Soláka Karvinští doplatili na hlušší pasáž ve druhém poločase. „Neproměnili jsme několik střel a domácí se dostali do laufu. Ale nic se nemění. Hlavy dole nemáme. Doma budeme chtít slavit,“ prohlásil Solák.

Páté rozhodující střetnutí se hraje v neděli od 17.10 v Karviné. „Jestli chceme titul, musíme uspět doma,“ zdůraznil Brůna. Dodal, že v této sezoně doma dosud neprohráli. Jenže před rokem rovněž s Plzní rozhodující domácí souboj o titulu prohráli...

„Pátý zápas, to je superfinále, tam už je jedno, kdo je doma a kdo venku. Už je to všechno. A po loňské zkušenosti víme, že tam dokážeme vyhrát,“ uvedl plzeňský kouč Štochl.

,