Trenér házenkářů Zubří Peter Dávid.

Trenér házenkářů Zubří Peter Dávid. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Ani 37 branek nestačilo. Je neuvěřitelné, že jsme nevyhráli, žasl kouč Zubří

  • 0
V letošním play off to bylo jejich gólové maximum. Přesto házenkáři Robe Zubří úvodní zápas série o extraligový bronz prohráli po zběsilé přestřelce v Lovosicích 37:41.

„Je neuvěřitelné, že jsme s takovým počtem branek nevyhráli,“ žasl nad bezmála 80gólovou kanonádou nejen kouč Zubří Peter Dávid, který přitom vysoké skóre předpovídal. Ale že vyšplhá až do takového extrému, zaskočilo i jeho.

„Počítali jsme, že musíme dát 37 až 38 branek, abychom v Lovosicích uspěli. Teď si musím tu matematiku ještě opravit, protože do budoucna je potřeba dát 42 a více branek,“ míní před dnešním pokračováním na Valašsku, které začne v 18 hodin.

Podle něj se na gólové dostihy mohou těšit rovněž fanoušci Zubří.

„Oba celky jsou útočné naladěné, bude to stejná palba, i když výsledek nemusí být až tak divoký,“ soudí slovenský odborník.

Přestřílet Lovce, to je pro Zubří zřejmě jediná šance, jak obhájit loňský bronz. Bez zraněných pilířů obrany Hybnera s Havranem je jejich defenziva v troskách a ani brankáři se na severu Čech nepředvedli; statistici jim napočítali pouze 9 zákroků.

„Víme, kde je v obraně problém, ale při současné personální nouzi je pro nás neřešitelný. Na zadácích hrají buď dorostenci ročníku 2003, nebo Mika, který tam nastupoval snad naposledy za starší žáky,“ poznamenal Dávid.

V Zubří ale zbraně neskládají. Inspirací je jim čtvrtfinále s Duklou. Po prvním prohraném zápase v Praze vyhráli domácí duel a sérii třemi vítězstvími v řadě otočili. Rovněž v semifinále s Plzní první domácí utkání zvládli.

„V prvním zápase série jsme si dokázali, že s Lovosicemi můžeme hrát. A doma to bude ještě lepší. Druhý duel bude klíčový, nevzdáváme se. A já věřím, že jsme schopni sérii zvrátit v náš prospěch,“ je přesvědčený Ondřej Mika.

Pokud dnes Zubří uspěje, bez ohledu na výsledek sobotního střetnutí v Lovosicích se ještě jednou domů vrátí.