Olomouc s favoritem prohrála o sedm branek

Olomouc - Až do 35. minuty držely házenkářky Olomouce krok s favorizovanou Šaľou, ale nakonec ve čtvrteční předehrávce třetího kola česko-slovenské interligy prohrály 17:24. Po čtvrthodině hry vedly domácí hráčky 8:6, když i svou třetí sedmičku proměnila Fabíková. Gólmanka Škavronková se zaskvěla několika úspěšnými zákroky, nejvíce problémů jí však dělaly zejména střely Šalátové.

Poločas Olomoučanky prohrály 10:12.

Vstup do druhého poločasu skvěle vyšel obhájkyním českého titulu a po minutě srovnaly, ale v následující dvojnásobné přesilovce se prosadily pouze Fabíkovou z rychlého brejku (13:13).

Od té doby už ale hrálo prim družstvo hostí. Vysunulo osobní obranu na Fabíkovou a Olomoučanky za jedenadvacet minut nedaly gól ze hry.

"Šaľa se z oboustranné ustrašenosti oklepala dřív a jako celek špičkových hráček Česka a Slovenska ukázala svou sílu," řekl domácí trenér Lubomír Krejčíř. "Ale to neomlouvá náš špatný výkon po přestávce."

Nejvíce branek: Fabíková 6/3, Šašková 3 - Dubajová 6, Šalátová 5. Rozhodčí: Macho, Hájek. Vyloučení: 6:2. ČK: 58. Šalátová. Diváků: 250.