Archivní foto ze souboje Hranice vs. Karviná

Archivní foto ze souboje Hranice vs. Karviná | foto: Petr Janeček, MAFRA

Bod s Karvinou nám stačí, oddechli si házenkáři Hranic

  • 0
Na férovku si to rozdali o první šestku házenkáři Karviné a Hranic. Ti první potřebovali doma vyhrát, Cementu stačil bod. Nakonec se radovali hosté, velký boj skončil remízou 26:26. "Byl to parádní zápas s vynikajícím koncem pro nás. Stačil nám bod a jsme rádi, že jsme první šestku uhájili," oddechl si hranický křídelník Tomáš Galus. "Je mi to líto, strašně líto," smutnil na druhé straně karvinský trenér Jaroslav Hudeček. "Mám pocit zmaru."

Zaplněná karvinská hala viděla v sobotu parádní souboj. "Utkání bylo vyrovnané, nahecované," řekl Hudeček. "Bylo na ostří nože, někdy až za hranicí únosnosti." Karvinští i Hraničtí v průběhu střetnutí vedli nejvýše o dva góly, v poločase to bylo pro hosty 15:14 a ve 48. minutě vedli 23:21. Pak vsadila Karviná na hru bez brankáře. A úspěšně.

"Chtělo to odvahu, ale věřil jsem, že to zvládneme," uvedl trenér Hudeček. "Čtrnáct dnů jsme se tomu věnovali. Tím jsme se v podstatě dostali do hry, stav jsme otočili." Minutu před koncem šli domácí do vedení 26:25, za hosty srovnal v kritické chvíli ze sedmičky Galus. Poslední útok pak Karviná nezvládla.

"Byl to emotivní zápas, prohra by nás ze třetího místa poslala na sedmé a v posledním kole bychom vypadli ze šestky. To by bylo hrozné, vždyť jsme se v ní celou základní část drželi na špici. Hráli jsme o všechno a jsme rádi, že se to podařilo," oddechl si třiatřicetiletý Galus, který v utkání nastřílel sedm branek.

Karvinský kouč se zlobil na brankáře, kteří mužstvo nepodrželi. "Předtím v Lovosicích měli pomalu padesátiprocentní úspěšnost, takže jsme čekali, že to doma bude podobné, ale bohužel. Jestli dostáváme góly z jedenácti dvanácti metrů, tak to je velký problém i pro obranu."

Hudeček postupně prostřídal všechny tři brankáře. "Je to velké zklamání, že se ani jeden nechytil." Zato Hranice se mohly spolehnout na zkušeného Josefa Kučerku. "Gólmani rozhodli. Jim se nechytil ani jeden, za to náš Pepa (Kučerka - pozn. red.) chytil tři sedmičky a k tomu spoustu výborných střel."

Na adresu veterána v brance Hranic pěl chválu i Hudeček. "Vyřešil řadu ošemetných situací. Tam byl velký rozdíl," potvrdil karvinský trenér. "Druhý rozdíl byl ve střelecké kvalitě spojek. Hranice, to je jeden bombardér vedle druhého - ať Konšel, Rachač, Stržínek nebo Zemánek. I mladý Čadra ukázal, že na spojce umí," ocenil palebnou sílu Cementu.

,