DESET. Tolik gólů nastřílel zlínský kanonýr Robert Plšek ve vítězném zápase v Kopřivnici.

DESET. Tolik gólů nastřílel zlínský kanonýr Robert Plšek ve vítězném zápase v Kopřivnici. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkářský nováček ze Zlína je po bitvě v Kopřivnici blíž záchraně

  • 0
Z lépe postavených týmů porazili jenom Duklu Praha, proti celkům pod sebou však mají házenkáři Zlína stoprocentní bilanci. Dvakrát zdolali Zubří, dvakrát Přerov a v sobotu pokořili podruhé v sezoně i poslední Kopřivnici. Vítězství 32:31 znamená, že extraligový nováček půjde do dolní nadstavbové části z devátého místa, a navíc s příjemným náskokem osmi bodů na sestupovou příčku.

"Hned se nám lépe dýchá, než kdybychom měli na Kopřivnici jenom čtyři body," oddechl si zlínský kouč Andrej Titkov, jehož tým zvítězil poprvé v novém roce.

Extraliga se po základní části rozdělila na dvě části a znovu se rozjede za dva týdny. "Můžeme o přestávce v klidu potrénovat a připravit se na nadstavbu," těší Titkova.

Kolik bude jeho celek potřebovat k udržení extraligové příslušnosti odhadovat nechce.

"Je to strašně složité, protože dvě družstva před námi nemají o co hrát. Záleží, jak se vyspí," zmínil Titkov dvojici Brno, Karviná. "Ale pokud vyhrajeme všechno doma - a nereálné to není - není co řešit," míní kouč Zlína.

Výhodou nováčka také je, že má momentálně lepší vzájemné zápasy se všemi konkurenty. O vítězství v Kopřivnici se však musel strachovat až do posledních vteřin, byť pět minut před koncem vedl 31:26.

"Zbytečně jsme závěr zdramatizovali. Z přemíry snahy jsme dělali nevynucené chyby a výjimečně nám selhala levá strana obrany," shrnul Titkov. "Vyšel nám ale taktický plán v útoku a měli jsme lepší brankáře."

Zlín se tak opět bodově dotáhl na Zubří, jemuž na rozdíl od krajského rivala na konci zápasu v Jičíně utekl cenný bod.

V duelu dvou posledních mistrů držel s obhájcem titulu krok celý zápas, nakonec mu ale nepomohlo ani osm branek černohorského kanonýra Trifunoviče a domů odjel s nejtěsnější porážkou 22:23.