Nováček stále body nemá

Plzeň - Bylo to derby! Na tom se shodli trenéři Lokomotivy Plzeň a pražské Dukly po třetím kole extraligy házenkářů. Přesto, že geografickou polohou mají týmy málo společného. Jenže pohled na soupisky jejich názor vysvětluje. "Už v týdnu jsem cítil, že hráči berou tenhle duel jinak než ostatní.

A napětí se stupňovalo. I pro mě byl ten zápas pikantní," prohlásil Vladimír Haber, trenér Dukly. Ta uplynulou sezonu dokonce našla domov právě v hale na Slovanech.

Sám Haber, bývalý hráč i trenér Plzně, bydlí v nedaleké Třemošné. A dres Pražanů oblékají odchovanci Lokomotivy Šik či Stehlík nebo další Plzeňané Vraný a Král.

Druhá strana? Opory Lokomotivy Tureček, Klíma nebo Uhlář v minulosti okusili interligu, právě pod Haberem. Stejně tak hrající kouč Plzně Milan Zeus. "Jednoznačně jsem tenhle zápas považoval za derby.

Vždyť s některými hráči Dukly jsem nedávno sám hrál v jednom týmu," mínil Zeus.

Jen průběh utkání nezapadal do řízně vyrovnaných bitev, které derby obvykle přinášejí. Dukla hrála v pohodě a z Plzně si odvezla desetibrankové vítězství 29:19.

"Těšili jsme se na Duklu, byli pořádně nažhavení. Ale zápas nám vůbec nevyšel. Byli jsme velmi neukáznění v útoku, zbrkle a nepřesně stříleli. A soupeř toho dokonale využil z rychlých protiútoků," litoval hrající trenér Lokomotivy.

Za obranou Pražanů navíc spolehlivě chytal brankář Kurial. "Nepovedl se nám vstup do sezony. Až dnes tým ukázal, že má na víc než doposud předváděl," prohlásil Haber.

"Bylo důležité, že jsme domácí nepustili do vedení. Pak se dopouštíme více chyb a náš výkon klesá," doplnil trenér Dukly.

Po třech kolech je nováček z Plzně v extralize stále bez bodu. "Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého.

Ale byla by velká chyba klesat na mysli. Každý zápas je pro naše hráče zkušeností. Pokud budeme tvrdě pracovat, zúročí se to," věřil Zeus.