Portugalská házenkářka Carolina de Sousa Loureirová.

Portugalská házenkářka Carolina de Sousa Loureirová. | foto: handball.fr

První Portugalka v interlize. Házenkářky Mostu posílí reprezentantka Loureirová

  • 0
Portugalská reprezentantka Carolina de Sousa Loureirová posílí od nové sezony házenkářky Mostu. Pětadvacetiletá levá spojka naposledy působila ve francouzském Štrasburku. „Carolina je pro nás zajímavá hráčka, mezi její přednosti patří střela z dálky a síla v obraně,“ uvedl organizační pracovník mosteckého klubu Radek Maděra.

Loureirová bude první Portugalkou v interlize, kariéru odstartovala v nejvyšší soutěži ve své vlasti, do Štrasburku se prokousala přes týmy z nižších francouzských soutěží.

Prošla mládežnickými reprezentačními výběry Portugalska, za dospělé áčko startovala v kvalifikacích o Euro či světový šampionát. Kromě toho reprezentuje Portugalsko i v plážové házené.

Ještě bez nové posily čeká Anděly ve středu první vrchol sezony, v pražské UNYP Areně se s Kynžvartem utkají o pohárovou trofej.

„Určitě chceme vyhrát, je to jeden z našich cílů, co jsme si stanovili. Dalšími jsou skončit do třetího místa v interlize a získat desátý domácí titul, teď se ale soustředíme na pohárové finále,“ řekla předsedkyně mosteckého klubu Pavla Chotěborská. Zápas Andělů s Kynžvartem odstartuje v 19.30, předtím se od pěti hraje mužské finále mezi Karvinou a Zubřím.