Charlotte Cholevová (vpravo)  z Mostu v utkání proti Ferencvárosi.

Charlotte Cholevová (vpravo) z Mostu v utkání proti Ferencvárosi. | foto: ČTK

Mostečtí Andělé ztrácí hvězdu, Cholevovou vykoupila francouzská Bretaň

  • 0
Mostecké házenkářky, devítinásobné české šampionky, ztratí svoji hvězdu. Reprezentantka Charlotte Cholevová a nejlepší střelkyně Černých andělů v Lize mistryň po sezoně přestoupí do francouzského Brestu, který v letošním ročníku nejprestižnější klubové soutěže světa upoutala.

„Loučení bude bolet, ale cítím, že mi Most předal všechno, co mohl. A je čas udělat krok vpřed,“ řekla dvacetiletá spojka v klubovém videu na sociálních sítích. „Pocity jsou smíšené, protože jsem tady prožila skvělé tři roky, našla spoustu dobrých kamarádek a poznala plno dobrých lidí.“

S Anděly v minulých dnech vyhrála Český pohár, teď pro ně zkusí urvat ještě jubilejní desátý český titul. „Od nového angažmá očekávám velmi, ale momentálně nedokážu říct, co vlastně,“ pousmála se odchovankyně Hrabůvky. „Jelikož měním Česko za Francii, posune mě to i v osobním životě. Věřím, že herně se zlepším ve všech aspektech, ať fyzických, kondičních a hlavně herních. A snad pomůžu Brestu jako Mostu. Byla to dlouhá cesta.“

Brest Bretaň zaplatil Andělům odstupné, protože s nimi rodačka z Ostravy měla ještě platnou smlouvu. Ačkoli Most v Lize mistrů nezískal ani bod, osobně se Cholevové dařilo, nastřílela 77 gólů. Jen sedm házenkářek ve skupinové fázi dalo branek víc.

O jednu hvězdu sice Most přišel, ale další získal. Z německého Thüringeru se vrací křídlo národního týmu Dominika Zachová. Družstvo v nové sezoně převezme bývalý reprezentant Vladimír Šuma, kterému by měl asistovat Jiří Tancoš.