Zuberský brankář Milan Malina v akci

Zuberský brankář Milan Malina v akci | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Malina i Farář se zachovali férově, gólmana mrzel jen vlastní začátek

  • 0
Běžela právě 23. minuta, hosté ze Zubří byli v útoku a snažili se snížit ve finále Českého poháru náskok domácí Karviné. Po střele hostů skončil míč v autu a domácí spěchali do protiútoku.

Zastavil je ale vlastní hráč. Roman Farář rozhodčímu přiznal teč a dal tak hostům další šanci skórovat. "Fair play ke sportu patří. I když to třeba nebylo vidět, já jsem každopádně cítil dotek míče, takže jsem ho přiznal," řekl Farář.

Stejně se zachoval i gólman Zubří Milan Malina ve druhém poločase. Karvinská střela se odrazila od tyčky mimo hřiště, a rozehrávat tak měli podle rozhodčích hosté. Malina je opravil, přiznal svou teč a nechal hrát domácí. "To je přece samozřejmost," namítl Malina.

Jeho týmu to přitom vzalo šanci na úpravu skóre. Zuberský brankář si však vyčítal jen a pouze špatný začátek utkání. "Já sám jsem tam měl bilanci 4:0 (čtyři střely, žádný zákrok), takže jsem šel střídat. Říkal jsem si, že si třeba odpočinu, srovnám si to v hlavě, vrátím se tam a bude to lepší," štvalo Malinu.

Jeho spoluhráčům to však nešlo ani v útoku. "Jde o to, že máme širokou marodku. Kuba Hrstka, což je levé křídlo, hraje na spojce, další křídlo Míra Jurka je taky na spojce.

Když to tak řeknu, my nemáme jak ty góly dávat. Když byly rychlé útoky, tak se Karviná stíhala vracet a zastavit nás. Křídla si pohlídala," upozornil brankář Zubří. I kvůli tomu bere druhé místo v Českém poháru jako úspěch. Byť se s ním museli Valaši spokojit ve třech ze čtyř posledních ročníků.

"Jeli jsme sem s tím, že postoupíme do finále a v tom se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek. Stříbro je dobré." Zraněními zdecimované Zubří se nyní konečně dočkalo volna, extraliga totiž bude pokračovat až na začátku února.

"Teď budeme mít celý týden rehabilitace, bazény a speciální cvičení. Potom o vánočních svátcích máme volno, na Štěpána ale máme klubovou akci. Přijedou házenkářky ze Zlína, zahrajeme si proti sobě takový srandamač. A pak už hned začínáme normálně trénovat," popsal nejbližší dny gólman Milan Malina.

,