Lukeš mával berlemi, Kovář zpíval

Frýdek-Místek - "Byli jste fantastičtí, titul jsme vyhráli pro vás, díky," křičel frýdecko-místecký házenkář Martin Kovář do mikrofonu směrem k fanouškům a pak i zapěl. Je po zápase, Frýdek-Místek má titul, slavnost začíná. Oslabení Pražané v rozhodujícím utkání vzdorovali jen čtyřicet minut. "Snažili jsme se alespoň jednou vyhrát, ale doplatili jsme na vlastní chyby," pokrčil rameny Kamil Piskač, pivot Dukly. "Soupeř udělal ve finále méně chyb, navíc proměňoval šance, to rozhodlo."

Všichni domácí házenkáři získali první zlato v kariéře. "Super," vydechl kapitán Petr Kejval. "Pětkrát jsme byli ve finále, konečně se to povedlo. Dukla přišla hned o několik opor, dohrávala hodně oslabená, tak jsme dopadli v minulých sezonách my." Široký a vyrovnaný kádr. To byl základní kámen úspěchu Frýdku-Místku.

Trenér Rastislav Trtík s tím souhlasí. "Měli jsme dost kvalitních hráčů, zátěž jsme mohli rozložit. Hlavně proto máme zlato"“ V rozhodujícím utkání domácím chyběl jediný hráč - Radek Lukeš. Ten se paradoxně zranil teprve v pátek, dva dny před zápasem na tréninku. V neděli seděl za střídačkou, na spoluhráče mával berlemi.

"Do konce tréninku chybělo půl hodiny, škoda, přišel jsem o nejhezčí zápas, ale užil jsem si to i tak," mávnul rukou Lukeš a jako první začal rozbalovat balíček doutníků. "Lidi byli super, byl to opravdu zážitek." Pražský trenér Vladimír Haber uznal sílu soupeře. "Frýdek-Místek si titul zaslouží," řekl po zápase. "Dlouhé roky je na špici, letos vyhrál dlouhodobou část a ve finále si s námi poradil vcelku lehce. My bohužel nebyli kompletní."