Lounský kouč Liška chválí diváky

Louny, Lovosice - Krizový scénář připravují házenkáři Lovosic. V první lize stále nastupují venku, protože jejich halu poničilo rozvodněné Labe, a jsou tak v nevýhodě. "Domnívám se, že asi k nějaké krizi dojde. S takovou situací jsem se za celý svůj život nesetkal," přiznal Milan Berka starší, trenér lovosického nováčka. "Bavíme se o tom, že když nastupujeme stále venku, může útlum přijít. Připravujeme se na něj předem." Poslední dvě porážky v řadě ale nejsou dílem špatné výkonnosti. Lovosice totiž hrály proti favoritům soutěže.

"Hranice i Kopřivnici mezi ně počítám," tvrdí Berka. "Sice jsme neprohráli vysoko,  ale prohráli. Smutek je proto, že v Hranicích jsme dvanáct minut před koncem vedli a v  Kopřivnici jsme mohli osm minut před sirénou vyrovnat ze sedmimetrového hodu."

Dosud  Lovosice trénovaly ve své hale na betonu. Nyní se však na dva týdny přesunou na venkovní  hřiště, protože najatá firma bude pokládat novou palubovku. "Kolaudace má být koncem listopadu, firma přislíbila, že to stihne," prozradil Berka. "Takže  bychom už v prosinci mohli hrát doma."

To Louny už mají domácí premiéru za sebou a vítěznou.  Porazily Vítkovice 27:24 a poskočily se třemi body na sedmou příčku. "Povinné vítězství, které se rodilo ve značných bolestech a do patnácté minuty druhého  poločasu byl výsledek na vážkách," hodnotil lounský trenér Jiří Liška, který postrádal  nemocné Šilhánka a Vaňka.

"Obecenstvo bylo vynikající," chválil. Liška zjistil, že první liga bude vyrovnaná. "Nikdo nevyhrává suverénně, prohrává se i doma  a další průběh může být velmi zajímavý."