Kouč Plzně Miček: Nemáme se za co stydět

Plzeň - Euforie vyhasla, ale zklamání rychle zmizelo. Házenkáři Lokomotivy Plzeň mysleli v play-off první ligy na překvapení. Ve čtvrtfinále vedli nad Jičínem, suverénem základní části, 1:0 na zápasy. Jenže víkendové odvety na východě Čech nezvládli a semifinále si zahraje soupeř.

Plzeň, nováčka soutěže, čeká ještě série o umístění na 5. až 8. příčce, v neděli 18. dubna se doma poprvé utká s Třeboní. "Vyřazení nevnímám jako zklamání. Nemáme se za co stydět," prohlásil trenér plzeňské Lokomotivy Róbert Miček.

Opravdu nejste smutný?
Po domácím vítězství panoval v týmu optimismus, hráči věřili v postup. Kdyby mi někdo před sérií řekl, že Jičín potrápíme na tři zápasy, moc bych mu nevěřil. Je to zkušený mančaft, řada hráčů poznala nejvyšší soutěž a někteří i širší reprezentační výběr. I trenér soupeře Babák připustil, že jsme je vyvedli zmíry. Vůbec nečekali, že s námi budou mít takovou práci. Ale máte pravdu, šance na překvapení byla.

Jenže odvety na východě Čech jste nezvládli. Proč?
Psychicky jsme tu situaci neunesli. Jičín hnala kupředu vyprodaná hala, snad sedm stovek diváků. Atmosféra byla skvělá. A oni na nás navíc vyrukovali s maximální agresivitou, někdy i za hranicí pravidel.

Výsledky vypadají krutě, pokaždé jste prohráli o více než deset branek.
Ale nebylo to tak jednoznačné. Jenže když jsme se dostali ve skóre na kontakt, třeba třikrát za sebou hráči odevzdali míč soupeři při přechodu do útoku. A Jičín nás tvrdě trestal, v odvetách nic nepodcenil.

Do soutěže jste vstupovali jako nováčci. Hlavním cílem byla záchrana, což se podařilo. Berete tedy sezonu jako úspěšnou?
Chtěli jsme se zachránit a postoupit do play-off. Obojí jsme splnili, to je úspěch. Ale nepopírám, že v sezoně jsme se nevyhnuli ani špatnému období. Byla to taková typicky nováčkovská sezona.

Podaří se tým udržet pohromadě?
Hynek a Filip Tureček alternují za Duklu v interlize. Uvidíme, co bude po sezoně. Věřím, že tým se nerozpadne. Teď nás čekají ještě zápasy o umístění, šanci dostanou další hráči. Je to pro ně velká zkušenost.