Karvinští vyhráli, ale spokojeni nejsou

  • 3
Karviná - Dobrou, ale ne skvělou pozici mají házenkáři Karviné před odvetou druhého předkola Ligy mistrů. Na domácí palubovce porazili Považskou Bystricu o šest branek 31:25 a na Slovensku budou muset ještě zabojovat, aby si zajistili postup. Na výkonu českého mistra se silně podepsalo brzké zranění Juříčka.

Před týdnem v interlize vyhrál český mistr dvojnásobným rozdílem, dnes ale bez zraněného Juříčky jen 31:25. Odveta na Slovensku se uskuteční v sobotu 12. října a karvinský kouč Ivan Hargaš přiznal, že očekával vyšší vítězství. Hosté nastoupili v Karviné kompletní, tedy i pivotmanem Trabelssiem, a bylo to na jejich výkonu znát. Karviná začala s velkou chutí a ve 12. minutě vedla 6:1, pak se ale zranil Juříček. Do přestávky si český celek sice vypracoval vedení o sedm branek, ale po změně stran byla Juříčková absence znát.

Ve 40. minutě vedla Karviná ještě 23:12, v závěru ale polevila a Bystrica chyb soupeře využila ke snížení skóre. "S výsledkem nejsem spokojen. Podle mě je příčinou zranění Juříčka, pak se nám rozpadla koncepce obranné hry, a také chybělo osm branek, které dal před týdnem," řekl trenér vítězů Ivan Hargaš a dodal, že výhra o šest branek nedává záruku postupu.

Jeho protějšek Rudolf Havlík byl poměrně spokojen. "Odvedli jsme kvalitnější výkon, než před týdnem v interlize. Když ještě zlepšíme obranu, budeme na tom lépe a doma chceme Karvinou potrápit," řekl trenér slovenského šampióna.

Baník Karviná - MŠK Považská Bystrica 31:25 (15:8)
Nejvíce branek:
Titkov 6/6, Brůna, Vašek a T. Heinz po 5 - Kukučka 7/1, Trabelssie a Taloo po 5. Rozhodčí: Leon, Trillo (oba Šp.) Sedmimetrové hody: 8/6 - 5:4. Vyloučení: 5:12, ČK: Buchta, Opoldík (oba Bystrica). Diváci: 800.

,