Karvinští házenkáři se utkají s reprezentací

Karviná - Náplastí na rozbolavělou duši fanoušků házenkářského Baníku OKD Karviná by mohl být dnešní domácí charitativní zápas s českou reprezentací. Karvinští házenkáři k němu od 17.30 hodin nastoupí po nedělním padesátibrankovém debaklu v Lize mistrů, který jim uštědřil německý tým THW Kiel.

"Doufejme, že to tak fanoušci vezmou," přál si manažer Baníku OKD Karviná Miroslav Pelech.

Totiž ať už ve dnešním utkání vyhraje kterýkoli tým, dalo by se říct, že vítězem bude v každém případě karvinský klub. V reprezentační nominaci je sedm bývalých i současných hráčů Baníku OKD Karviná.

"Před sezonou jsme počítali, že máme v zahraničí šestnáct našich bývalých hráčů," upozornil Pelech. "A navíc jsou pěkně rozdělení po jednotlivých postech, takže by se z nich dal poskládat hodně silný mančaft."

 Jenže po každoročních odchodech těch nejlepších hráčů nyní Karvinští v Lize mistrů strádají. "Doma nás nikdo nedostane pod tlak. Když se to stane v Lize mistrů, chybujeme až příliš," uznal Pelech. "Navíc Kiel hrál zcela bezchybně a šedesát minut naplno. To naši hráči neumí. Ti si i v domácí extralize vyberou desetiminutovou slabší chvilku."

Karvinští berou krutou prohru s Kielem 26:50 jako poučení. "Každá facka, která padne na správné místo, je dobrá," řekl Pelech.

Sebevědomí si budou chtít hráči Baníku OKD Karviná spravit dnes. Od 17.30 se utkají s českou reprezentací.

Ta se sejde v nejsilnější možné sestavě. O víkendu ji totiž v Hodoníně čeká přípravný turnaj před mistrovstvím světa. Výtěžek dnešního utkání dostane občanské sdružení Svatá Barbora, které se stará o děti, jimž zemřel jeden z rodičů po pracovním úrazu. Vstupné je dobrovolné.

Reprezentanti, kteří prošli Karvinou

Brankáři: Martin Galia (FA Göppingen, Německo), Miloš Slabý (HBW Balingen-Weilstetten, Německo)
Křídla: Tomáš Heinz, Jan Sobol (oba HCB OKD Karviná)
Pivot: David Juříček (Montpellier, Francie)
Spojky: Pavel Horák (Ahlener SG, Německo), Jakub Szymanski (TuS N-Lübbecke, Německo), Michal Brůna* (Stralsungen, Německo)

* Kvůli klubovým povinnostem nepřijede