Lukáš Mořkovský (vlevo) ze Zubří se tlačí do zakončení. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Karvinští házenkáři věří, že nervozita už v semifinále zmizí

  • 0
Házenkáři karvinského Baníku si pořádně ulevili, když ve čtvrtfinále extraligy přešli přes Zubří 3:2 na zápasy. Rozhodující duel doma zvládli 29:24.

V semifinále se na tři výhry utkají s Lovosicemi. Doma nastoupí tuto a příští neděli vždy v 10.15. V hale soupeře se bude hrát 21. dubna od 20.15. Druhá dvojice Plzeň – Dukla Praha začne boj o finále už v sobotu.

„Sáhli jsme si na dno. Zubří kousalo až do konce,“ oddechl si nejlepší střelec extraligy karvinský Vojtěch Patzel. „Snad jsme překonali úvodní nervozitu, protože za sebe mohu říct, že si na roli favorita zvykám.“

Karvinský trenér Michal Brůna potvrdil, že největší nepřítel jeho týmu jsou nervy. „Tlak na celé družstvo byl obrovský,“ prohlásil. „Jestli i Lovosice na nás postaví dvě osobky, anebo obranu tři–tři, budeme už trochu lépe připraveni. Už nás to tak nepřekvapí jako se Zubřím.“

Frýdek-Místek a Kopřivnici ještě čekají zápasy o 5. až 8. místo. FrýdekMístek se nejprve utká se Zubřím v neděli venku a 25. dubna doma, Kopřivničtí přivítají v sobotu Jičín, kde bude odveta o týden později. V případě, že každý tým jednou vyhraje, rozhodne skóre. Vítězové se střetnou o pátou příčku, poražení o sedmou.